Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Από σήμερα στο δρόμο οι εργάτες της Ζώνης

Επί ποδός βρίσκονται οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι οποίοι από σήμερα με συγκέντρωση στις 1.30 στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, εγκαινιάζουν νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, τις οποίες θα κλιμακώσουν με απεργία στις 10 Φλεβάρη. Στις 12.30 θα κάνουν παύση εργασιών και θα ακολουθήσει η κινητοποίηση στο υπουργείο.

Οπως ακόμα αποφάσισαν με γενικές συνελεύσεις οι εργάτες, στις 8 Φλεβάρη στις 11 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση ανέργων στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά. Στις 10 του Φλεβάρη, θα βρίσκονται όλοι στις απεργιακές φρουρές για την περιφρούρηση της απεργίας και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό και έπεται συνέχεια.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία, επισημαίνουν ανάμεσα σε άλλα, ότι τα όσα προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των δουλεμπορικών γραφείων, φαίνονται ανάγλυφα στον κλάδο τους. Στο έργο της επέκτασης των διυλιστηρίων των Ελληνικών Πετρελαίων, όπως επισημαίνουν, απαιτούνται και ειδικότητες από τους κλάδους της Ζώνης. Ομως αντί να προσλάβουν από τους χιλιάδες άνεργους της Ζώνης, «αυτοί παραγγέλνουν στα δουλεμπορικά γραφεία να βρουν πεινασμένους εργάτες με σκοπό να καταστρατηγήσουν κάθε έννοια δικαιώματος και ΣΣΕ». Τα σωματεία ξεκαθαρίζουν ότι αυτό δε θα περάσει ενώ καταγγέλλουν και τη βιομηχανία δικαστικών διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος τους για να ανακόψουν τους αγώνες των εργατών. Τέλος, καταθέτουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους για την πραγματική προστασία των ανέργων, την ανάπτυξη της Ζώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ