Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ
Φυλάνε τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Αποκαλυπτικά τα επιχειρήματα με τα οποία απορρίπτεται η πρόταση των ταξικών δυνάμεων για συμμετοχή στην απεργία

Οχι απλά καλούν τους εργαζόμενους να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια όταν η επίθεση σε βάρος τους εντείνεται αμείωτα, αλλά παρεμβαίνουν σχεδιασμένα ώστε να μη διαταραχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Ο λόγος για τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που με αποκαλυπτική επιχειρηματολογία απορρίπτουν καθημερινά το αίτημα των ταξικών δυνάμεων για συμμετοχή στην απεργία στις 10 του Φλεβάρη.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, η πλειοψηφία του ΔΣ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) με αντικαταστατικές μεθόδους αρνήθηκαν ακόμα και να γίνει συζήτηση για την πρόταση που κατέθεσαν 4 μέλη της διοίκησης για προκήρυξη απεργίας. Μάλιστα, εμφανίσθηκαν να αποδέχονται την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης που καθιστά συνυπεύθυνους της κρίσης και των ελλειμμάτων τους εργαζόμενους του δημοσίου, και να δηλώνουν ότι δε μας νοιάζει τι κάνει η ΑΔΕΔΥ.

Στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, η ΠΑΣΚΕ όχι μόνο απέρριψε την πρόταση του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ αλλά αναπαρήγαγε την κυβερνητική προπαγάνδα για δήθεν αναδιανομή του εισοδήματος με το επίδομα αλληλεγγύης, για ενίσχυση της απασχόλησης μέσα από τα προγράμματα ενίσχυσης των καπιταλιστών για να απασχολούν τζάμπα τους εργάτες και συνέχιση των δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας. Αρνήθηκαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων να συνδεθεί η απεργία με τον αγώνα για ανάκληση των απολύσεων στα σούπερ μάρκετ Aρβανιτίδη, για να μην περάσουν τα σχέδια της επιχείρησης «Olympus Plaza» για εκ περιτροπής εργασία και είπαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν η κυβέρνηση αθετήσει τις υποσχέσεις της.

Στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, η πλειοψηφία καταψήφισε το πλαίσιο της ΔΗΠΑΚ για συμμετοχή στην απεργία, ενώ το βάρος της στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής το σήκωσε η ΠΑΣΚ που - μεταξύ άλλων - ισχυρίστηκε ότι οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία είναι προνομιούχοι (!), υψηλόμισθοι (!) και δε θα πρέπει να συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις! Τη λογική υποστολής της σημαίας των κινητοποιήσεων με αφορμή την κρίση υπερασπίστηκε και η παράταξη ΔΗΚΝΙ (Καλοκαιρινός), ενώ με ιδιαίτερο ζήλο αντιπαρατέθηκαν με το σύνολο του πλαισίου της ΔΗΠΑΚ οι συνδικαλιστές της ΑΕΓ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ). Υπογράμμισαν τη διαφωνία τους για συμμετοχή στην απεργία όλων των γιατρών και περιορίστηκαν σε μία έκκληση για συμμετοχή όσων συναδέλφων καλύπτονται από την ΑΔΕΔΥ. Επανέλαβαν μάλιστα τη θέση τους για αποδοχή των απολύσεων των συμβασιούχων, αφού με πρόσχημα την αξιοκρατία αρνούνται τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συλλαλητήρια την Πέμπτη 9 Φλεβάρη ενάντια στο νέο αντεργατικό έγκλημα (2012-02-05 00:00:00.0)
Διπλή κινητοποίηση για τη «σκούπα» στην Υγεία (2011-01-14 00:00:00.0)
«Οχι» στον προσχηματικό διάλογο (2010-10-06 00:00:00.0)
Αποφάσισε απεργία στις 21 και 22 Απρίλη (2010-04-14 00:00:00.0)
Στον αγώνα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ (2005-07-21 00:00:00.0)
Απεργούν ξανά στις 11 του Απρίλη (2002-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ