Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οργιο νοθείας από την πλειοψηφία

Η πλειοψηφία επιχειρεί να αλλοιώσει τη θέληση των εργαζομένων μπροστά στο 32ο Συνέδριο που ξεκινά την Παρασκευή

Πυρετωδώς «εργάζονται» οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, προκειμένου το 32ο Συνέδριο του Κέντρου, που αρχίζει την Παρασκευή 5 του Φλεβάρη στις 5 το απόγευμα, να χαρακτηριστεί από «όργιο» νοθείας. Μέσα σε μία μέρα προσπάθησαν να εγγράψουν αντιπροσώπους από 5 σωματεία που εμφανίστηκαν ξαφνικά. Επιδιώκουν τη νομιμοποίηση των 7 ναυτεργατικών σωματείων, των οποίων οι αντιπρόσωποι, κατά παράβαση του καταστατικού του ΕΚΠ, είναι εκλεγμένοι με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα, αλλά και των φορτοεκφορτωτικών σωματείων, τα οποία εκλέγουν αντιπροσώπους με 9 και 11 ψηφίσαντες. Μεθοδεύσεις που εξυπηρετούν την επιδίωξη ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και από κοντά της ΑΠ το ΕΚΠ να εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα προπύργια της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Επιχείρησαν, επίσης, να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στο συνέδριο αντιπροσώπων από τα σωματεία Τεχνικών - Χειριστών ΟΛΠ και Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, τα οποία είχαν προγραμματίσει να εκλέξουν αντιπροσώπους την περασμένη Πέμπτη 28 του Γενάρη, χωρίς ωστόσο να έχει προηγηθεί Γενική Συνέλευση, όπως ορίζει ρητά το καταστατικό τους.

Η «δράση» που αναπτύσσουν οι συμβιβασμένοι για να φέρουν το ΕΚΠ στα μέτρα της αντιλαϊκής πολιτικής είναι συνέχεια των πρωτόγνωρων και αυθαίρετων διαδικασιών που οι ίδιοι επέβαλαν το προηγούμενο διάστημα. Στις 14 του Νοέμβρη του 2008, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ σε αντιΠΑΜΕ μέτωπο διέλυσαν το έκτακτο συνέδριο του Κέντρου που οι ίδιες είχαν δρομολογήσει, επειδή είδαν ότι δεν τους έβγαιναν τα κουκιά και υπήρχε ο «κίνδυνος» η αγωνιστική παράταξη της ΔΕΣΚ, συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ, να αναδειχθεί και πάλι - όπως στο τακτικό συνέδριο - πρώτη δύναμη. Ολο αυτό το διάστημα, μέχρι σήμερα, από κοινού οι τρεις παρατάξεις, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, καταδίκασαν το ΕΚΠ σε εκφυλισμό και συνεδριάσεις - παρωδία, αφού δεν υπήρχε εκλεγμένη διοίκηση.

Η ΔΕΣΚ στη διακήρυξή της καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό και να ενισχύσουν τις δυνάμεις της ΔΕΣΚ, του ΠΑΜΕ, τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ