Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Προσηλωμένη στις ανάγκες της εργοδοσίας

Απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ για προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 10 του Φλεβάρη

Η απόλυτη προσήλωση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) - όπως καθαρά αποτυπώθηκε και στον απολογισμό και στον προγραμματισμό δράσης - στην κατεύθυνση υποταγής των εργαζομένων στις ανάγκες του κεφαλαίου αναδείχτηκε περίτρανα και χτες, πρώτη μέρα των εργασιών του 45ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Την πολιτική αυτή με διαφορετικά λόγια, ο καθένας από το πόστο του, υπερασπίστηκαν ολόψυχα τόσο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, όσο και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης (υφυπουργός Εργασίας και γενικός γραμματέας υπουργείου Τουρισμού) και ο γραμματέας του τομέα του ΠΑΣΟΚ. Λίγο αργότερα οι αντιπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ, ελλείψει επιχειρημάτων για την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και υπονομεύοντας την αγωνιστική οργάνωση των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που τους χτυπά, προέβησαν στη γνωστή, χυδαία αντιΠΑΜΕ και αντιΚΚΕ επίθεση. Μάλιστα, επιβεβαιώνοντας ξεκάθαρα τον υπονομευτικό για τα εργατικά συμφέροντα ρόλο της, η πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ για απεργία στις 10 του Φλεβάρη.

Ενδεικτικό της εκφυλιστικής κατάστασης είναι το γεγονός ότι λίγο πριν τις 5 το απόγευμα (η πρώτη μέρα τελείωνε στις 8 μ.μ.) στην αίθουσα βρίσκονταν ουσιαστικά μόνο οι σύνεδροι της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ). Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ αποχώρησαν καταγγέλλοντας τον εκφυλισμό του συνεδρίου.

Μοναδική φωνή εξαίρεσης, ελπίδας, εγγύησης και προοπτικής για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο αποτέλεσαν οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ, που κατέδειξαν τις πραγματικές αιτίες και τους υπευθύνους των προβλημάτων (πλουτοκρατία, κυβερνήσεις, κόμματα του «ευρωμονόδρομου», εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός). Εκ μέρους της ΔΑΣ, ο Χρήστος Κατσώτης κάλεσε τους εργαζόμενους του κλάδου να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό (σ' αυτό το πλαίσιο η ΔΑΣ καταψηφίζει τον απολογισμό και το πρόγραμμα «δράσης» της πλειοψηφίας) και να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ - εγγυητή στην πάλη για την ανασυγκρότηση και ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Σ' αυτή την κατεύθυνση η ΔΑΣ - σημειώθηκε - θα εντείνει την παρέμβασή της μέσα στους χώρους εργασίας, για τη συσπείρωση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση, ενάντια στους εχθρούς των εργαζομένων και με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις δικές τους ανάγκες. Κατεύθυνση στην οποία η ΔΑΣ θα δώσει τη μάχη για μαζική, αποφασιστική συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη απεργία στις 10 του Φλεβάρη.

Οι εργάτες να προτάξουν το δικό τους μέτωπο

Χαιρετίζοντας το συνέδριο εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, υπογράμμισε ότι τα μέτρα - τυφώνας που παίρνονται στο όνομα της κρίσης θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και μάλιστα θα εφαρμοστούν με μεγαλύτερη ένταση στην περίοδο της ανάπτυξης. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί γι' αυτή την πολιτική, ενώ στο πλευρό της έχει συμμάχους τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει να καλλιεργεί αυταπάτες. Από την άλλη, υπογράμμισε, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιτάξουν ένα ισχυρό, αρραγές μέτωπο μαζί με τους μικροεπαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και την αγροτιά, αφού έχουν κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ