Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΒΕ
Βήμα αγωνιστικού συντονισμού και στη Ζάκυνθο

Το χτύπημα της κυριακάτικης αργίας από τους μεγαλέμπορους είναι ένα από τα θέματα που μαρτυρά την ανάγκη κοινής πάλης εργατών και μικρών ΕΒΕ
Το χτύπημα της κυριακάτικης αργίας από τους μεγαλέμπορους είναι ένα από τα θέματα που μαρτυρά την ανάγκη κοινής πάλης εργατών και μικρών ΕΒΕ
Με σταθερά βήματα προχωράει η συμπόρευση των Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων με το ταξικό εργατικό κίνημα, αλλά και η δημιουργία κατά τόπους Επιτροπών Αγώνα για το συντονισμό τους. Μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ για να κατέβουν τα ρολά στις 10 Φλεβάρη και οι μικροεπαγγελματίες θα διαδηλώσουν μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, ενάντια στον κοινό τους αντίπαλο, την πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια.

Σε αγωνιστικό συντονισμό προχωρά και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ζακύνθου (Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Εμποροι, Αυτοκινητιστές), που ανακοίνωσε την αγωνιστική συμμετοχή των ΕΒΕ στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 10 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση στο μόλο Αγίου Διονυσίου στις 10 π.μ.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής «το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ. Τα ελλείμματα δεν είναι δικά μας, τα δημιούργησε η πολιτική τους. Ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα για την κρίση των μονοπωλίων. Καταργούν το ήδη απαράδεκτα χαμηλό αφορολόγητο (10.500 ευρώ). Συνεχίζουν και σκληραίνουν τα αντικειμενικά κριτήρια. Τα συνδυάζουν με δήθεν τεκμήρια διαβίωσης. Σχεδιάζουν αύξηση του ΦΠΑ. Επιβάλλουν νέα φορολογικά βάρη στα ΤΑΞΙ και στα μικρά φορτηγά ΔΧ. Μείωσαν τη χρηματοδότηση στον ΟΑΕΕ κατά 44% για το 2010. Προετοιμάζουν το έδαφος για τη μείωση των συντάξεων. Η "απελευθέρωση" των επαγγελμάτων διευκολύνει το μεγάλο κεφάλαιο να κυριαρχήσει σε κλάδους όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ταξί κλπ. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι ένα ακόμα δώρο στα πολυκαταστήματα».

«Μπορούμε να εμποδίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική, με τη συμμαχία και την κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να την ανατρέψουμε. Αγώνες χρειάζονται», σημειώνει η Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ