Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Παραμένει το ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Απόφαση για παραμονή στην κυβέρνηση πήρε η ΚΕ του ΔΗΚΟ, την Τρίτη το βράδυ, με 73% των ψηφισάντων να ψηφίζουν υπέρ. Στο μεταξύ, ξανάρχισαν προχτές οι απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, με θέμα την οικονομία. Ο Κύπριος πρόεδρος σε δηλώσεις του σημείωσε ότι ανταλλάχθηκαν απόψεις, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Την πορεία των διαπραγματεύσεων συζήτησε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, στην πρώτη συνάντηση που είχε χτες στην Αθήνα με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα η αποκαλούμενη «βουλή» του ψευδοκράτους ισχυρίζεται σε ψήφισμά της ότι «οι εγγυήσεις είναι ζωτικής σημασίας και ουσιαστικές για τους Τουρκοκύπριους σε μία συνολική λύση του Κυπριακού», ως απάντηση στο ψήφισμα της βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο οποίο απορρίπτεται οποιοδήποτε καθεστώς εγγυήσεων σε ενδεχόμενη λύση.

Σε διπλωματικό ελιγμό προχώρησε και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, προσπαθώντας να αποποιηθεί τις ευθύνες για τις δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αγκυρα, ο οποίος επί της ουσίας τάχθηκε υπέρ της παρέμβασης των εγγυητριών δυνάμεων. Υπερθεμάτισε στις τουρκικές θέσεις, δηλώνοντας ότι αυτές είναι οι δεδηλωμένες θέσεις της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά όχι της αμερικανικής.

Στην Αθήνα ο Νίμιτς

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα, προερχόμενος από τα Σκόπια, ο διαμεσολαβητής για την υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, χωρίς ωστόσο να κομίζει κάποια νέα συγκεκριμένη πρόταση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις διπλωματών, η σημερινή επίσκεψη Νίμιτς θα σηματοδοτήσει έναν ακόμη γύρο διαβουλεύσεων, οι οποίες θα γίνουν πιο εντατικές όσο πλησιάζει ο ερχόμενος Δεκέμβρης, οπότε και θα επανέλθει από τα όργανα της ΕΕ το θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ