Τετάρτη 3 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Ο ΦΠΑ θα "καταπιεί" 1.000 ευρώ (...) κι αυτό μόνο από τις αγορές σε εμπορικά καταστήματα χωρίς να υπολογίζεται η αντίστοιχη επιβάρυνση από τις υπηρεσίες» (το θέμα στα ΝΕΑ).

Δηλαδή, οι διαβεβαιώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχουν σκοπό να θίξουν τον 14ο μισθό είναι φούμαρα. Αφού μόνο από την αύξηση στον ΦΠΑ έχουν εξαφανίσει το δώρο των Χριστουγέννων που ισοδυναμεί με έναν μισθό. Από τις αυξήσεις στις υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.) θα χαθεί το δώρο του Πάσχα (μισός μισθός και θα μείνει για να χαθεί ένας ακόμα μισός μισθός (το αντίστοιχο του επιδόματος άδειας) από τις άλλες αυξήσεις φόρων. Οπως είπε περιχαρής για λογαριασμό της αστικής τάξης και ο Μητσοτάκης χτες το βράδυ, «ο πρωθυπουργός επήρε επιτέλους τις αποφάσεις».

***

«Να κάνουμε για τη χώρα μας ό,τι και για το σπίτι μας και η χώρα είναι το σπίτι μας» (Γιώργος Παπανδρέου χτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ).

Μόνο που η χώρα των καπιταλιστών, το δικό τους, δηλαδή, σπίτι, είναι διαφορετικό απο το δικό μας. Ασε που οι εργάτες στο σπίτι τους δεν κλέβουνε τον κουμπαρά του παιδιού τους. Οι καπιταλιστές θέλουν για να κρατηθεί όρθιο το δικό τους σπίτι να γκρεμιστούν τα πάντα γύρω. Αυτό ακριβώς δεν πρέπει να τους επιτραπεί. Ας γκρεμιστούν οι ίδιοι με το λαό να χορεύει πανηγυρικά πάνω στα χαλάσματα αυτού του συστήματος.

***

«Ο,τι δεν κατάφεραν τα ήπια και ανολοκλήρωτα εκσυγχρονιστικά εγχειρήματα (κυρίως Σημίτης), θα τα επιβάλει η "κρίση", με δραματικούς, συνοπτικούς και εξαναγκαστικούς τρόπους» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

Η αλήθεια είναι πως η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να συνεχίσει ό,τι άφησε στη μέση η κυβέρνηση Σημίτη και η επόμενη του Καραμανλή. Το αν θα τα καταφέρει, θα εξαρτηθεί από την ένταση της απαραίτητης λαϊκής αντεπίθεσης. Από το αν η εργατική τάξη, τα φτωχομεσαία λαϊκά στρώματα θα κάνουν το αντίθετο από αυτό που ζήτησε ο Μητσοτάκης σπεύδοντας να συγχαρεί την κυβέρνηση. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε πειθαρχία στις αποφάσεις της κυβέρνησης του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ απάντησε ήδη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά πειθαρχία στη βαρβαρότητα. Το κάλεσμα σε γενική απειθαρχία είναι μια από τις σημαίες των αγώνων που ξετυλίγονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ