Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Διεύθυνση Πρόνοιας της ΝΑ Θεσσαλονίκης, ενώ ζήτησε 13,5 εκατομμύρια ευρώ για την καταβολή επιδομάτων για το πρώτο δίμηνο του 2010 σε 20.000 χιλιάδες ανάπηρους (τυφλούς, κωφούς, παραπληγικούς, αλλά και χρόνιους πάσχοντες, νεφροπαθείς, θαλασσαιμικούς, καρκινοπαθείς κ.ά.), από το υπουργείο εγκρίθηκαν 11 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά για το 2010, ζητήθηκαν 88,5 εκατομμύρια ευρώ, για να καλυφθούν οι ανάγκες, αλλά εγκρίθηκαν 77,2 εκατομμύρια ευρώ. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου, ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, τι μέτρα προτίθενται να πάρουν όχι μόνο για να αποτρέψουν τη μείωση, αλλά για να αυξηθεί η χρηματοδότηση σε σχέση με πέρυσι, ούτως ώστε να δοθούν τουλάχιστον οι συμφωνημένες αυξήσεις και να καλυφθούν οι πρόσθετες ανάγκες λόγω και των επιπτώσεων από την κρίση. Επίσης, για την απρόσκοπτη καταβολή όλων των προνοιακών επιδομάτων και την επιχορήγηση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης με 13,5.εκατ. ευρώ, όπως ζητάει η Υπηρεσία Πρόνοιας για να καλυφθούν οι ανελαστικές δαπάνες για το 2010.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας με επιστολή του εκφράζει την έντονη αντίδραση των νεφροπαθών για την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία δεν επιτρέπει τη διακομιδή με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ των νεφροπαθών από το Νοσοκομείο προς το σπίτι τους, με τη δικαιολογία ότι δεν είναι επείγον. Ολα αυτά στην πραγματικότητα συμβαίνουν λόγω της έλλειψης προσωπικού που απαιτείται για τη συνοδεία των νεφροπαθών μετά την αιμοκάθαρση. Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη προσωπικού, συνεχίζει την υποβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας, περιορίζοντας τις κοινωνικές παροχές, με κινδύνους ακόμη και για την υγεία και ζωή των ασθενών. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Νάνος και Αντώνης Σκυλλάκος ρωτούν την αρμόδια υπουργό αν θα ανακαλέσει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, ούτως ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία των ασθενών και αν θα προχωρήσει επιτέλους στην πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου νοσηλευτικού, ιατρικού και άλλου προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΥΜΗΣ: Ενα από τα χρονίζοντα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Σύμης και γενικά των μικρότερων νησιών μας, είναι η έλλειψη προσωπικού και η αδυναμία παροχής πλήρους και επαρκούς πρωτοβάθμιας Υγείας, με αποτέλεσμα την αδυναμία κάλυψης των σοβαρών περιστατικών περίθαλψης που παρουσιάζονται, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του πληθυσμού. Οι υπάρχουσες θέσεις στον Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου (ΠΠΙ) Σύμης είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες και των δύο Ιατρείων και οι ειδικότητες που προβλέπονται δεν επαρκούν για την κάλυψη του πληθυσμού, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Βέρα Νικολαΐδου, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Μπάμπης Χαραλάμπους, ρωτούν την αρμόδια υπουργό, τι ενέργειες πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες Υγείας και περίθαλψης των κατοίκων του νησιού της Σύμης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρνούνται σε αγροτικούς γιατρούς την υποχρεωτική άδεια για να ψηφίσουν στις εκλογές!(2023-05-18 00:00:00.0)
Χωρίς μόνιμο γιατρό οι Φούρνοι(2016-03-16 00:00:00.0)
Ενας και μοναδικός γιατρός(2014-06-29 00:00:00.0)
Αγώνας για το κοινωνικό δικαίωμα της Υγείας(2003-10-26 00:00:00.0)
Ανθυγιεινά χαράτσια στα ταμεία...(1997-06-05 00:00:00.0)
Ούτε για γάζες(1997-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ