Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΙΔΡΥΜΑ «ΜΕΡΙΜΝΑ» - ΠΑΤΡΑ
Απειλείται με «λουκέτο»

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ

Είκοσι επτά εργαζόμενοι του ιδρύματος «Μέριμνα» στην Πάτρα έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής, αφού παραμένουν απλήρωτοι για 6 μήνες, ενώ το ίδρυμα απειλείται εξαιτίας της υποχρηματοδότησης με λουκέτο. Τα προβλήματα αυτά αναδεικνύει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος με Επίκαιρη Ερώτηση προς την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η επιχορήγηση που παίρνει η «Μέριμνα» από τον ΟΠΑΠ και τη Νομαρχία (συνολικά 310.000 ευρώ) δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών, ενώ τα χρέη του Ιδρύματος αναμένεται να προσεγγίσουν τα 500.000 ευρώ στο τέλος του χρόνου. Τα προβλήματα του ιδρύματος - αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - είναι χρόνια, παρά το ότι καλύπτει σοβαρές ανάγκες και επιτελεί σοβαρό κοινωνικό έργο στον τομέα της πρόνοιας και της φροντίδας παιδιών με διανοητική στέρηση.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος ρωτά την υπουργό Υγείας τι μέτρα θα πάρει για την ένταξη του Ιδρύματος στο δημόσιο σύστημα Πρόνοιας και την εξασφάλιση της απαραίτητης κρατικής χρηματοδότησης προς το Ιδρυμα ώστε να λειτουργήσει σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Τέλος, τι θα κάνει ώστε να πληρωθούν άμεσα οι 27 εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και να τους εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη σταθερή μόνιμη εργασία, με πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ