Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ
Απεργούν σήμερα και αύριο

Σε ενίσχυση των ενιαίων και ταξικά προσανατολισμένων αγώνων καλούν οι ταξικές δυνάμεις

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ διαμαρτυρόμενοι για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, που πάρθηκαν με την ανοιχτή στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Στην Πτολεμαΐδα το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα, στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Δημητρίου (Κοζάνη) και στη Μεγαλόπολη. Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ σημειώνει: «Η Αγωνιστική Συνεργασία στη ΔΕΗ, το ΠΑΜΕ, είχαμε προειδοποιήσει ότι έρχεται θύελλα μέτρων. Το ΠΑΜΕ δεν έμεινε στις προειδοποιήσεις, κάλεσε ανοιχτά τους εργαζόμενους να μην συναινέσουν σε αυτή την πολιτική όταν όλες οι άλλες δυνάμεις σε καθησύχαζαν. Οργάνωσε την πάλη με συλλαλητήρια, απεργίες (17 Δεκέμβρη 2009, 10 και 24 Φλεβάρη 2010), όταν οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ στην ΓΣΕΕ, στην ΓΕΝΟΠ και στα σωματεία, αρνιόνταν να πάρουν αποφάσεις. Και όταν κάτω από την πίεση των εξελίξεων και την δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος πήραν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, τα αιτήματα και οι στόχοι που έβαλαν στήριζαν την κυβερνητική επιχειρηματολογία και προοπτική παρά το δίκιο των εργαζόμενων».

Τέλος, τονίζεται πως σήμερα είναι ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα, που σημαίνει: «Να βγουν καθολικά οι εργαζόμενοι στους δρόμους. Να υιοθετήσουν αιτήματα και στόχους που υπηρετούν το σύνολο των αναγκών τους, να απορρίψουν την πολιτική που προωθεί την καπιταλιστική ανάπτυξη. Να απαιτήσουν ενιαία συντονισμένη πάλη από όλους τους κλάδους των εργαζομένων γιατί μόνο η ενιαία απάντηση μπορεί να έχει αποτελέσματα και όχι ο μεμονωμένος αγώνας, όσο σκληρός και αν είναι. Οι εργαζόμενοι μέσα από Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς να συζητήσουν τις εξελίξεις και τις μορφές του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ