Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Μπαράζ τρομοκρατικών απολύσεων

Σε ταξική συσπείρωση και πάλη καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Μπαράζ τρομοκρατικών απολύσεων σημειώνεται τις τελευταίες μέρες στο εμπόριο, λόγω περικοπών που κάνουν οι επιχειρήσεις με πρόσχημα και την οικονομική κρίση, όπως σημειώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, αναδεικνύοντας την ανάγκη να μεγαλώσει η συσπείρωση και η διεκδικητική πάλη των εμποροϋπαλλήλων.

Η αλυσίδα ζαχαροπλαστείων «Le Chocolat» (Λε Σοκολά) προχώρησε σε τρομοκρατική απόλυση μιας εργαζόμενης δύο μέρες μετά την απεργία στις 11 Μάρτη επειδή, όπως κυνικά της είπε, «δε μπορούμε να έχουμε στην επιχείρηση άτομο που απεργεί»!

Μία εργαζόμενη απολύθηκε από το κατάστημα με κορνίζες «Αλφα Γκάλερι» μετά την απεργία. Οπως λέει στο «Ρ», «πριν μου έλεγε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά μου. Μετά την απεργία της Πέμπτης, άρχισε να μου λέει ότι τον προβληματίζει η στάση μου, ότι δεν είμαι σωστή απέναντί του. Του απάντησα ότι απέναντι στις υποχρεώσεις μου είμαι σωστή, δεν έχει υπάρξει ποτέ πρόβλημα, όπως και ο ίδιος συχνά έλεγε και μου απάντησε ότι πριν την απεργία δεν είχε ολοκληρωμένη εικόνα για μένα...». Χτες ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, πραγματοποίησε παρέμβαση στο κατάστημα και μοίρασε ανακοινώσεις στους περαστικούς.

Από το κατάστημα εσωρούχων «Yamamay» στο «Golden Hall» απολύθηκε εργαζόμενη μετά τη συμμετοχή της στην απεργία. Χτες ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση απαιτώντας η εργαζόμενη να επιστρέψει κανονικά στη δουλειά της. Ο σύλλογος θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες σε όλα τα μαγαζιά περιοδείες και εξορμήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ