Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ»
«Φιλί της ζωής» από την κυβέρνηση

Εγγυήσεις για νέα δανειοδότηση θα δώσει η κυβέρνηση, ενώ ετοιμάζεται ήδη σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας

Την ώρα που οι εργαζόμενοι της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» σε Ημαθία, Πέλλα και Ροδόπη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την επαναλειτουργία των εργοστασίων, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, μαζί με τους αιρετούς του δικομματισμού στην Αυτοδιοίκηση - σε πλήρη στοίχιση με τις κατευθύνσεις εργοδοσίας και κυβέρνησης - προετοιμάζουν τους εργαζόμενους για το νέο κύμα απολύσεων που βρίσκεται προ των πυλών στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της δράσης του Ομίλου με νέα χρηματοδότηση με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας προγράμματα κατάρτισης και μερικής απασχόλησης.

Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ σε Ημαθία και Πέλλα πραγματοποίησαν κατάληψη της Νομαρχίας Ημαθίας στη Βέροια και οι εργαζόμενοι της Ροδόπης προχώρησαν σε κατάληψη των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κομοτηνή.

Επίσης χτες το υπουργείο Οικονομίας επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει και πάλι τον Ομιλο και τους επιχειρηματίες και τους τραπεζίτες που τον ελέγχουν. Ανακοίνωσε ότι «η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία μπαίνει σε μια νέα φάση λειτουργίας της», καθώς «η επιχείρηση θα αναδιαρθρώσει τη δράση της». «Βάση του εγχειρήματος θα αποτελέσει σχέδιο που πρόκειται να εκπονήσει σύμβουλος κοινής αποδοχής της Διοίκησης της ΕΝΚΛΩ, του Υπουργείου και των Τραπεζών».

Προφανώς στο πλαίσιο της στροφής προς την «πράσινη ανάπτυξη», που προκρίνει η κυβέρνηση, για να μπορέσει να μπουκώσει με νέες χρηματοδοτήσεις τον Ομιλο, που εδώ και καιρό ελέγχεται από τις χρηματοδότριες τράπεζες.

Επίσης το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε με το υπουργείο Οικονομικών η παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα και για τη νέα δανειοδότηση της επιχείρησης. Τέλος, σημείωσε ότι «τα επόμενα βήματα αφορούν στη διασφάλιση στελέχωσης της ΕΝΚΛΩ με ισχυρό και ικανό ΔΣ, στη διευθέτηση τρεχουσών υποχρεώσεων της εταιρείας, στη διερεύνηση των παράλληλων δράσεων του επιχειρησιακού σχεδίου και στην οικοδόμηση της καθημερινής συνεργασίας με τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για μια πορεία ανάκαμψης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ