Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Μονόδρομος η κλιμάκωση κόντρα στην πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΚ Αερομεταφορών επισημαίνει την ανάγκη συνέχισης και πολιτικοποίησης του αγώνα

Σε συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Μεταφορών προχώρησαν χτες από το πρωί εκατοντάδες απολυμένοι της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» απαιτώντας να υλοποιηθούν άμεσα οι υποσχέσεις που η ίδια η κυβέρνηση έδωσε και αρνείται να εφαρμόσει (για την καταβολή των αποζημιώσεων, τις μετατάξεις και τις συνταξιοδοτήσεις) μετά την παράδοσή της στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η άρνηση της εφαρμογής του νόμου που διέπει τους απολυμένους της «Ολυμπιακής» επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά και κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μεταξύ της ΟΣΠΑ και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Χάρη Τσιόκα, ο οποίος δήλωσε μεν πως ο νόμος δεν αμφισβητείται αλλά δεν εφαρμόζεται λόγω ενστάσεων που προβάλλει το υπουργείο Οικονομικών, συνεχίζοντας έτσι με τη σειρά του τον εμπαιγμό σε βάρος των απολυμένων που υφίστανται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Για το θέμα θα δώσει συνέντευξη Τύπου το ΔΣ της ΟΣΠΑ σήμερα Τρίτη, στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ».

Ενοχοι όσοι ιδιωτικοποιούν τις Μεταφορές

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ - Αερομεταφορών, αναφερόμενη στον αγώνα που εξακολουθούν να δίνουν οι εργαζόμενοι, σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Δώσαμε αυτήν την πρωτοφανή και ηρωική μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες κόντρα στις συκοφαντίες και τα ψέματα της κυβέρνησης και παρά τη θέληση της ΟΣΠΑ, που ποτέ δεν πίστεψε στη δύναμη των συναδέλφων και αντί να δυναμώνει και να ενισχύει αυτόν τον αγώνα έκανε τα πάντα για να τον υπονομεύσει. Η ΕΣΚ σε αυτόν τον αγώνα πρωτοστάτησε με όλες τις δυνάμεις της, αποκάλυψε με την σθεναρή στάση της πού θέλει να το πάει η ΟΣΠΑ, αποκάλυψε τους υπεύθυνους για αυτήν την κατάσταση και μαζί με όλους σας βοήθησε να κρατηθεί η κατάληψη.

Οι υπεύθυνοι δεν είναι άλλοι από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που συναποφάσισαν στην ΕΕ να κλείσουν την ΟΑ και να παραδώσουν τις αερομεταφορές στο ιδιωτικό κεφάλαιο με αποτέλεσμα την απόλυσή μας. Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για τα κόμματα αυτά που και σήμερα με σύμμαχο τον ΛΑ.Ο.Σ. παίρνουν τα πιο αντεργατικά μέτρα ενάντια στο σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Με το δικό μας αγώνα επιβάλαμε στην κυβέρνηση να ξεκινήσει πάλι τις συζητήσεις με την ΟΣΠΑ. Με το ίδιο αγωνιστικό παλμό πρέπει να συνεχίσουμε τις επόμενες μέρες και να μη νιώθουμε καμιά απογοήτευση αλλά να δυναμώσουμε τον αγώνα για να επιβάλουμε τη μοναδική λύση που είναι η δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων μας. Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή του ν. 3717 και της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε να μη μείνει κανένας συνάδελφος ακάλυπτος.

Σας καλούμε να μη σκύψετε το κεφάλι, να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν όλοι οι συνάδελφοί μας σε αντίθεση με εκείνους που θέλουν να μας στείλουν στα σπίτια μας και να αγωνιζόμαστε παρακολουθώντας τις εξελίξεις από το Διαδίκτυο. Σας καλούμε να βγούμε όλοι στους δρόμους μαζί με όλους τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουμε την πολιτική τους μέχρι να την ανατρέψουμε. Το χρωστάμε στα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ