Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Νεκρός εργάτης στην Πάτρα

Ενώ στον Πειραιά τραυματίστηκε ναυτεργάτης

Τραγικό θάνατο βρήκε χτες το πρωί ένας 40χρονος εργάτης αλβανικής καταγωγής που δούλευε στην εταιρεία ανακύκλωσης ελαστικών «Tyres Ηerco AE» στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Πατρών. Ο Ρίστο Αρτζάν τραυματίστηκε θανάσιμα από την πτώση πλαστικού σάκου με ανακυκλωμένο ελαστικό, που ζύγιζε περίπου έναν τόνο, όταν κατά τη διάρκεια της μετακίνησής του έσπασαν οι ιμάντες ανάρτησης του από ανυψωτικό μηχάνημα.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «ο συνάδελφος μετανάστης που δούλευε το Κλαρκ στην "Ανακύκλωση Ελαστικών Πάτρας Tyresherco" αποτελεί θύμα δολοφονίας από την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ταΐζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου με νεκρούς και τραυματίες εργάτες. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των μηχανισμών ελέγχου και του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού που δίνουν αέρα στα πανιά του κεφαλαίου με την φιλοεργοδοτική στάση τους. Η συγκεκριμένη εταιρεία αποτελεί επένδυση της πολυεθνικής Capitalconnect, που διαχειρίζεται αμοιβαία κεφάλαια ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ και κοστολογεί, όπως όλοι οι κεφαλαιοκράτες, πολύ φτηνά την ανθρώπινη ζωή».

Την ίδια στιγμή, άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε προχτές το μεσημέρι ένας 45χρονος ναυτεργάτης ο οποίος εκτελούσε εργασίες ως μέλος συνεργείου, στο M/V «ALIA R», σημαίας Μάλτας, που βρισκόταν στο αγκυροβόλιο του Πειραιά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, το Λιμεναρχείο Κερατσινίου ενημερώθηκε στις 3.30 το μεσημέρι για τον τραυματισμό του ναυτεργάτη ο οποίος μεταφέρθηκε με πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι του Πειραιά, από όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Θριάσειο Νοσοκομείο. Ερωτηματικά βέβαια προκαλεί και το γεγονός ότι μέχρι χτες το βράδυ το υπουργείο Ναυτιλίας δεν είχε δώσει κανένα άλλο στοιχείο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε ο ναυτεργάτης παρά μόνο ότι διενεργείται προανάκριση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οξυμένα προβλήματα για τους ναυτεργάτες(2016-07-29 00:00:00.0)
Μηχάνημα ελαιουργείου παρέσυρε 47χρονο..!(2012-01-14 00:00:00.0)
Πέθαναν τρεις ναυτεργάτες(2010-03-11 00:00:00.0)
«Επαναπατρίστηκαν» οι σοροί των ναυτεργατών(2010-01-05 00:00:00.0)
Πλούσιος αντιναυτεργατικός απολογισμός(2001-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ