Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Διαδηλώνουν ενάντια στο σκλαβοπάζαρο

Δίνουν ραντεβού αύριο στις 12.30 μ.μ. στην αρχή της γέφυρας του Σχιστού

Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά και την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Για αύριο Τετάρτη τα σωματεία της Ζώνης έχουν αποφασίσει στις 12.30 μ.μ. συγκέντρωση στην αρχή της γέφυρας του Σχιστού (φανάρια Σκαραμαγκά) και πορεία στη συνέχεια στα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου, απαιτώντας στο έργο της επέκτασης της ΠΕΤΡΟΛΑ να προσληφθούν άνεργοι της Ζώνης με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που ισχύουν στη Ζώνη.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών έχουν κηρύξει παύση εργασιών για τις 12 το μεσημέρι ενώ τα σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών καλούν να συμμετέχουν μαζικά όλοι οι άνεργοι του κλάδου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των σωματείων, πρόθεση των ΕΛΠΕ με βάση τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική είναι «να ενεργοποιήσουν τη συνθήκη Μπολκεστάιν στο έργο της επέκτασης της ΠΕΤΡΟΛΑ, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει μετά το Πάσχα και προβλέπεται να απασχοληθούν 2.500 εργαζόμενοι στις ειδικότητές μας. Ολες οι απαντήσεις ήταν θετικές μέχρι σήμερα, αλλά παρ' όλα αυτά έχουν μείνει στα λόγια, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προχωράει ο σχεδιασμός τους» για πρόσληψη φτηνών εργατικών χεριών, «μέσω δουλεμπορικού γραφείου στη Βουλγαρία», «αλλά και μέσω ελληνικών δουλεμπορικών γραφείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ