Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Απαντά αγωνιστικά στην τρομοκρατία της ISS

Με στάση εργασίας σήμερα και 24ωρη απεργία την Παρασκευή 19 Μάρτη, οι εργολαβικές καθαρίστριες απαντούν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας της ISS, αλλά και στους Διοικητές οργανισμών και τους συνδικαλιστές που της κάνουν πλάτες για να συνεχίσει να κλέβει τους εργάτες. Η στάση εργασίας προκηρύχθηκε για σήμερα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ., και στο νοσοκομείο Αφροδίσιων Νοσημάτων από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 3 μ.μ. έως τις 7 μ.μ.

Το Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας απαντά αγωνιστικά στην απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας «ISS» να προχωρήσει στην εκδικητική μετάθεση της προέδρου, της αντιπροέδρου και ενός μέλους του ΔΣ του Σωματείου, από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου εργάζονταν στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων Νοσημάτων. Η μετάθεση στόχο έχει να απομονώσει τις συνδικαλίστριες από τους εργαζόμενους αφού στην εργολαβία όπου τις στέλνει απασχολούνται ελάχιστοι εργαζόμενοι. Την ίδια ώρα, τα στελέχη της επιχείρησης εκβιάζουν τις εργάτριες που δουλεύουν στην εργολαβία καθαριότητας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ να διαγραφούν από το σωματείο για να μη μετατεθούν και να μην απολυθούν. Στην εργολαβία του αεροδρομίου, με τον ίδιο τρόπο, ανάγκασαν τις καθαρίστριες να αποσύρουν τις καταγγελίες που έκαναν στην Επιθεώρηση Εργασίας για τα χρήματα (230-250 ευρώ) που τους έκλεβε από το μηνιάτικο η επιχείρηση.

Η επίθεση της εργοδοσίας εκδηλώνεται με τη στήριξη των διοικητών των Οργανισμών που κλείνουν τα μάτια στις καταγγελίες των εργαζομένων αλλά και με την ωμή τρομοκρατία ακόμη και συνδικαλιστών, όπως του επόπτη καθαριότητας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου και στελέχους της ΠΑΣΚΕ εκλεγμένου στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, που χτες απειλούσε τις καθαρίστριες πως έχουν πάρει πολύ αέρα και κάποιος πρέπει να τους τον κόψει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ