Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κινητοποιούνται οι ΕΒΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία στους δρόμους της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι της Αττικής, αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική, όπου στα πλαίσια της ΟΝΕ εξαφανίζει κυριολεκτικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει από την πλατεία Κάνιγγος στις 5.30 το απόγευμα. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας εντάσσεται στα πλαίσια του νέου γύρου κινητοποιήσεων, που έχουν εξαγγείλει οι ΕΒΕ, διεκδικώντας την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.

Με κοινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) Ενώσεων, ΕΒΕ, Σωματεία, Ομοσπονδίες Κλαδικές και Τοπικές, Εμπορικοί Σύλλογοι κλπ., σημειώνουν ότι «δεν μπορούμε πλέον να μένουμε απαθείς στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος χιλιάδων συναδέλφων, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της ελεύθερης αγοράς που ισοπεδώνει και κατεδαφίζει οτιδήποτε κοινωνικό στο όνομα της ΟΝΕ, μιας συνεχούς πορείας αναδιαρθρώσεων στην οικονομία και την κοινωνία, με στόχο την ενίσχυση της συγκέντρωσης κεφαλαίων σε όλο και λιγότερα χέρια. Οι δείκτες ασφυξίας των ΕΒΕ καθημερινά επιδεινώνονται και αυτό φαίνεται από την αύξηση των ακάλυπτων επιταγών διαμαρτυρομένων γραμματίων, του κλεισίματος των επιχειρήσεων και των πτωχεύσεων».

Στη συνέχεια, στην ανακοίνωση επισημαίνονται βασικά προβλήματα του κλάδου και τονίζεται ότι «διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα με την κατάργηση κάθε κοινωνικής έννοιας, αυξάνουν το όριο συνταξιοδότησης,, διπλασιάζουν τις εισφορές προς τα ταμεία, υποβαθμίζουν παροχές και συντάξεις, ενώ με την κατάθεση των αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο που επιβάλλει η κυβέρνηση, κανείς δεν είναι σίγουρος αν αύριο πάρει σύνταξη».

Καταγγέλλοντας την εφαρμοζόμενη πολιτική, οι προαναφερθείσες ενώσεις σημειώνουν ότι πρόκειται για πολιτική «που χειροτερεύει όλο και περισσότερο τους όρους ανταγωνισμού σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων και ορθώνει καθημερινά ολοένα και νέα εμπόδια στη λειτουργία τους, μη δίνοντας καμία πρόσβαση στη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να γίνονται έρμαια των τραπεζών και των κάθε τοκογλύφων με την απαγόρευση και μέσω του 35% της συνεταιριστικοποίησής τους, με την άδικη και άνιση φορολογία τους, που όχι μόνο δεν έφυγαν τα αντικειμενικά κριτήρια, αλλά έχουμε και την αντικειμενικοποίηση του ΦΠΑ με αναδρομική ισχύ, ενώ αντιθέτως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο μειώνει το φορολογικό συντελεστή για τα μεγάλα εισοδήματα».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει ότι «δε λύνεται κανένα πρόβλημα δουλεύοντας όλο και περισσότερο για ένα όλο και μικρότερο μεροκάματο. Η λύση βρίσκεται μόνο στο δρόμο του αγώνα και της αντίστασης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης (2000-12-09 00:00:00.0)
Σήμερα ο αποκλεισμός του υπουργείου Ανάπτυξης (1999-03-23 00:00:00.0)
Δυναμικό "παρών" στη χτεσινή συγκέντρωση (1998-11-26 00:00:00.0)
Την Τετάρτη η παναττική συγκέντρωση (1998-11-21 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις των ΕΒΕ και στη Θεσσαλία (1998-11-21 00:00:00.0)
Πορεία κλιμάκωσης και έντασης του αγώνα (1996-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ