Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ - ΗΠΑ
Διαμαρτυρία της Τεχεράνης

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Επίσημη διαμαρτυρία στον ΟΗΕ κατά των ΗΠΑ ετοιμάζεται να καταθέσει η ιρανική ηγεσία καταγγέλλοντας τις «απειλές για πυρηνικό πλήγμα κατά του Ιράν». Οι απειλές αυτές, όπως υποστήριζαν χτες Ιρανοί αξιωματούχοι, διατυπώθηκαν, έστω και συγκαλυμμένα, από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ομπάμα κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του για το νέο πυρηνικό δόγμα των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε υπογραμμίσει ότι οι ΗΠΑ, πλέον, δεν πρόκειται να απειλήσουν με χρήση πυρηνικών όπλων κανέναν παρά μόνο «σε εξαιρετικά ακραία περίπτωση». Αν και εξαίρεσε τις χώρες που δε διαθέτουν τέτοια όπλα από το ενδεχόμενο να δεχθούν τέτοια απειλή, ο Ομπάμα έκανε ειδική μνεία στο Ιράν και στη ΛΔ Κορέας, τονίζοντας ότι «έχουν περιφρονήσει τη διεθνή κοινότητα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

«Απροκάλυπτη απειλή κατά του Ιράν», χαρακτήρισε τις δηλώσεις αυτές ο θρησκευτικός ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, συμπληρώνοντας ότι αποδεικνύεται με τον τρόπο αυτό ότι δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τις ΗΠΑ.

  • Δεκαεννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε φυλακές στην πόλη Ιλάμ στο Νοτιοδυτικό Ιράν. Σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο «Fars», από την έκρηξη, που οφείλεται πιθανότατα σε βόμβα ή σε ρουκέτα, καταστράφηκε μέρος του κτιρίου και τουλάχιστον τρεις κρατούμενοι απέδρασαν. Δεν αναφέρεται καμία υπόνοια για το ποιος μπορεί να ευθύνεται για το συμβάν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ