Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαράδεκτη αναπαραγωγή της γκαιμπελικής προπαγάνδας

Διαμαρτυρία του Γραφείου Τύπου της ΚΕ προς το ΑΠΕ, σχετικά με τη δολοφονία των Πολωνών στρατιωτικών στο Κατίν

Με αφορμή τη συντριβή του πολωνικού προεδρικού αεροσκάφους, τα αστικά ΜΜΕ στα σχετικά ρεπορτάζ τους βρήκαν την ευκαιρία να επιδοθούν στη συκοφάντηση της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού, ανασύροντας από τα κατάστιχα του Γκαίμπελς την προβοκάτσια που έστησαν οι ναζί για να χρεώσουν στον Κόκκινο Στρατό τη δολοφονία των Πολωνών στρατιωτικών στο Κατίν.

Στο πλαίσιο αυτό, επιστολή διαμαρτυρίας προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), σχετικά με τη δολοφονία των Πολωνών στρατιωτικών στο Κατίν, απέστειλε το περασμένο Σάββατο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο, στην είδηση που μετέδωσε και διένειμε το πρακτορείο σας σχετικά με την πτώση του αεροσκάφους, το οποίο μετέφερε τον Πολωνό Πρόεδρο στη Ρωσία, να υπάρχουν σχόλια με τον ισχυρισμό ότι ο Κόκκινος Στρατός εκτέλεσε τους Πολωνούς στρατιωτικούς στο Κατίν το 1941.

Δεν υπηρετείται ούτε η αντικειμενική δημοσιογραφία, ούτε η ιστορική αλήθεια με το να υιοθετεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο αβασάνιστα την προβοκάτσια που αποδεδειγμένα, από διεθνείς έρευνες, αποφάσεις δικαστηρίων κ.ά., έστησαν τα επιτελεία των ναζί με επικεφαλής τον Γκαίμπελς. Σας θυμίζουμε τι έγραψε ο ίδιος στα απομνημονεύματά του για το Κατίν, στις 14 Απριλίου 1943: "Εδωσα οδηγίες να γίνει η ευρύτερη δυνατή εκμετάλλευση αυτού του προπαγανδιστικού υλικού. Θα μπορέσουμε να επιζήσουμε με αυτό για μια - δυο βδομάδες".

Πιστεύουμε ότι ανεξάρτητα από τη γνώμη που εσείς έχετε για την Σοβιετική Ενωση, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να την κατηγορείτε για πράγματα που δεν έκανε, υιοθετώντας τις κατηγορίες των αντιπάλων της. Ειδικά όσον αφορά το ρόλο της στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την καθοριστική συνεισφορά της στη συντριβή του φασισμού, της αξίζει ιδιαίτερος σεβασμός και τιμή για τα 20.000.000 των νεκρών της Σοβιετικών στρατιωτικών και πολιτών. Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που συμπληρώνονται 65 χρόνια από τη Μεγάλη Νίκη των Λαών κατά του φασιστικού ιμπεριαλισμού, 9 του Μάη 1945».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ