Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται τα εγκληματικά «λάθη»

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Νέο εγκληματικό «λάθος» των αμερικανο - ΝΑΤΟικών δυνάμεων κατοχής του Αφγανιστάν κόστισε, χτες, τη ζωή σε τέσσερις Αφγανούς αμάχους - μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, στην περιοχή Ζάρι, της νότιας Κανταχάρ, ενώ ακόμα 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν, προκαλώντας οργισμένες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις με συνθήματα «θάνατος στην Αμερική, θάνατος στον Καρζάι, θάνατος σε αυτή την κυβέρνηση». Οπως αναφέρθηκε από τις αφγανικές αρχές, οι κατοχικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου, με προορισμό τη Χεράτ, που προσέγγισε ΝΑΤΟική αυτοκινητοπομπή. Το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε τη σφαγή ζητώντας «συγνώμη» για το «λάθος»...

Ο Αφγανός Πρόεδρος και εγκάθετος της κατοχής, Χαμίντ Καρζάι, πιστός υπηρέτης της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, επέλεξε το δρόμο της υποκρισίας, για πολλοστή φορά, καταδικάζοντας δήθεν την επίθεση και υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια αυτή «αντιβαίνει στις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ για την προστασία των πολιτών»... Και πάλι όμως απέτυχε να πείσει για το αγαθό των προθέσεων του.

Ακόμα μία πενταμελής οικογένεια ξεκληρίστηκε χτες στο Αφγανιστάν, από εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν τοποθετήσει «Ταλιμπάν» στο δρόμο στην επαρχία Φαράχ.

Χτες μαχητές των «Ταλιμπάν» δημοσιοποίησαν βίντεο στο οποίο εμφανίζονται ζωντανοί οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι που κρατούνται επί τρεις μήνες περίπου, και οι συνοδοί τους, ζητώντας την απελευθέρωση «ανταρτών» τους προκειμένου να αφήσουν και αυτοί με τη σειρά τους ελεύθερους τους ομήρους, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τους σκοτώσουν. Το Καζακστάν έδωσε χτες άδεια να χρησιμοποιείται ο εναέριος χώρος του για την τροφοδοσία των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.

Η σφαγή συνεχίζεται και στο Πακιστάν, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στις περιοχές των φυλών, ανακοινώνοντας «δεκάδες νεκρούς μαχητές των Ταλιμπάν», χωρίς η ταυτότητά τους να επιβεβαιώνεται φυσικά από ανεξάρτητες πηγές. Παράλληλα η συνέχεια των συγκρούσεων προκαλεί νέο κύμα προσφύγων, με περισσότερους από 200.000 ανθρώπους να έχουν εγκαταλείψει τις εμπόλεμες ζώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ