Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κοινή δράση φοιτητών και εργαζομένων

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ με πολλές δραστηριότητες οργανώνουν τη μαζική πάλη των φοιτητών και των σπουδαστών, με πρωτοβουλίες στις σχολές, με εξορμήσεις στα ιδρύματα, αλλά και σε χώρους δουλειάς. Ιδιαίτερη σημασία έχει η σύσκεψη για την οργάνωση και προετοιμασία της 48ωρης πανεργατικής απεργίας που πραγματοποιούν οι Γραμματείες και οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ στην Αθήνα, σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων (Ζήνωνος 7 - 9).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δράσης του ΜΑΣ αποτελεί η χτεσινή κινητοποίηση στις Εστίες Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, με αφορμή την απόλυση δυο εργαζομένων από το εστιατόριο των Εστιών Πολυτεχνείου, επειδή έληξαν πριν λίγες μέρες οι μηνιαίες συμβάσεις τους, οι Επιτροπές Αγώνα του Πολυτεχνείου και των νέων Εστιών του Πολυτεχνείου, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, προχώρησαν χτες το πρωί σε ολοήμερη κατάληψη του εστιατορίου και του κτιρίου Διοίκησης των Εστιών, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων και ενημερώνοντας τους φοιτητές μαζί με το Σωματείο Επισιτισμού. Στη συνέχεια, οι Επιτροπές Αγώνα συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Εστίας, ο οποίος είπε ότι πρόκειται για εντολή του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας να γίνουν περικοπές προσωπικού σε όλα τα εστιατόρια των σχολών, σε όλη τη χώρα. Οι Επιτροπές Αγώνα θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, θα συνεχίσουν και σήμερα τις καταλήψεις και τις περιοδείες σε κυλικεία, ενώ θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στον πρύτανη του Πολυτεχνείου.

Σε δράσεις για τη στήριξη της 48ωρης απεργίας τις επόμενες μέρες προσανατολίζεται και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Στο μεταξύ, ομόφωνη απόφαση για τη συμμετοχή στην απεργία στις 21 και 22 Απρίλη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα πήρε και η μαθητική κοινότητα του ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου. Την παραμονή της απεργίας, στις 20 Απρίλη, θα γίνει ανοιχτή Γενική Συνέλευση έξω απ' τη Σχολή, στη συμβολή των οδών Γαλατσίου και Αγίας Λαύρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ