Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Ωρα ευθύνης για καθένα μας

Καλεί τα συνδικάτα του κλάδου να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στη 48ωρη απεργία

Σε συντονισμό με τους εργαζόμενους όλων των χώρων καλούν οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου
Σε συντονισμό με τους εργαζόμενους όλων των χώρων καλούν οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου
Να δώσουν με πείσμα, μαχητικά και με αποφασιστικότητα τη μάχη της 48ωρης απεργίας στις 21 και 22 Απρίλη, καλεί το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ τα Διοικητικά Συμβούλια των ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ, καθώς και κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για τον καθένα και την καθεμιά, για όλους μας. «Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Εχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε», σημειώνει. «Μας ζητάνε αιματηρές θυσίες - συνεχίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ - για να σωθούν ή να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα ότι πασχίζουν για το συμφέρον του τόπου. Εξαπατούν αδίστακτα ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει τέλος στον ανελέητο πόλεμο που έχουν κηρύξει».

Καλεί όλους τους εργαζόμενους αποφασιστικά στην απεργία απαιτώντας:

  • Να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ακυρωθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Να υπογραφούν άμεσα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις (1.400 ευρώ βασικός μισθός).
  • Να απαγορευτούν άμεσα οι απολύσεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων (επίδομα ανεργίας 1.150 ευρώ σε όλους, χωρίς όρους και πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα, κ.ά).
Δεδουλευμένα ενός χρόνου χρωστά ο Καλοφωλιάς

Τα δεδουλευμένα για πάνω από ένα χρόνο χρωστά σε 150 εργαζόμενους η εργοδοσία του ομίλου Δ. Καλοφωλιά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, όπου και τονίζεται: «Απαιτούμε άμεσα να σταματήσει αυτή η πρόκληση και ο εμπαιγμός και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων».

Η ταξική Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους του ομίλου να πάρουν μέρος στη 48ωρη απεργία 21 και 22 Απρίλη, καθώς και «να μη δείξουν καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή πλέον απέναντι στην εργοδοσία. Χρειάζεται αγώνας για τα δικαιώματά μας. Γυρίστε την πλάτη στον εργοδοτικό συνδικαλισμό που εκφράζεται μέσα από τα εργοδοτικά σωματεία της ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ και οργανωθείτε στο κλαδικό σωματείο Λιθογράφων που καλύπτει το χώρο».

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η εργοδοσία «παίζει τα επιχειρηματικά της παιχνίδια τόσο καιρό στις πλάτες των εργαζομένων, με θύματα τους εργαζόμενους. Οχι μόνο δεν πληρώνει, αλλά αναγκάζει τους εργαζόμενους να αποχωρούν, εγκαταλείποντας τα δικαιώματά τους προς όφελος των εργοδοτών». Και, σε άλλο σημείο, τονίζει: «Αυτοί που δίνουν χείρα βοηθείας στην ασύδοτη δράση της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων είναι η πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου που τη στηρίζουν, η πολιτική που παρέχει πολύπλευρη στήριξη για την αύξηση των κερδών των εργοδοτών, σφαγιάζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά πίστωση χρόνου σε εργοδοσία, κυβέρνηση και τους συνδικαλιστές τους (2017-05-26 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε «Espresso» και «Athens News» (2012-07-25 00:00:00.0)
Απεργούν σε «Κέρδος», «Ισοτιμία», «Espresso» (2012-03-29 00:00:00.0)
Απεργία στην «Αυριανή» (2012-02-11 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε ΜΜΕ (2011-10-07 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στον πόλεμο κυβέρνησης - εργοδοσίας (2004-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ