Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ
Δυο λόγια για τους 4 πρώην

Παλιό  μέλος της ΚΕ του Κόμματος ο Γ. Γιάνναρης απαντά στην «έκκληση»  

Το ΚΚΕ προχωρά δυναμικά στο 16ο Συνέδριό του. Γενική διαπίστωση είναι, ότι τα μέλη και στελέχη του Κόμματος στις συνελεύσεις και συνδιασκέψεις εγκρίνουν τις Θέσεις της ΚΕ για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την αντικομμουνιστική στάση και τις απόψεις των 4 πρώην.

Εδώ πρέπει να πούμε, σχετικά με την αντικομμουνιστική δράση των 4 πρώην, τα πράγματα απλά και καθαρά.

Είναι αλήθεια, πως η σωστή πολιτική και δράση του ΚΚΕ, έχει βάλει σε μεγάλη ανησυχία την αντίδραση ντόπια ή ξένη.

Τους ανησυχούν σοβαρά, οι πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για την ενότητα του διεθνούς εργατικού κομμουνιστικού κινήματος στη βάση των αρχών του μαρξισμού - λενινισμού και το συντονισμό της δράσης τους ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Τους ανησυχεί ιδιαίτερα η τελευταία, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, συνάντηση στη Θεσσαλονίκη των κομμουνιστικών και προοδευτικών κομμάτων των βαλκανικών χωρών.

Τους ανησυχούν οι πρωτοβουλίες του Κόμματος για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου. Οπως και για τη συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα και τη δημιουργία του ΠΑΜΕ.

Ετσι το ΚΚΕ βρίσκεται, πάντα βέβαια αλλά ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, στο στόχαστρο της άρχουσας τάξης και των μηχανισμών τους. Το πολεμούν με όλα τα μέσα και τρόπους. Το αποκλείουν απ' όλα τα ΜΜΕ. Διαστρεβλώνουν τις Θέσεις του, την πολιτική του.

Προσπαθούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των μελών, φίλων και οπαδών του στην πολιτική του, στην ηγεσία του Κόμματος, στις αρχές οργάνωσης, λειτουργίας και δράσης του.

Κατακεραυνώνουν τη θεμελιώδη αρχή του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού, βέβαια, γιατί διασφαλίζει την ενιαία σκέψη και δράση στη γραμμή του Κόμματος.

Σ' αυτή της την προσπάθεια η Αρχουσα Τάξη, δυστυχώς, βρίσκει και χρησιμοποιεί, ανάλογα κάθε φορά, πέρα από γνωστούς κονδυλοφόρους της και αποστάτες του κινήματος.

Ετσι τα πράγματα είναι απλά και καθαρά. Μόλις οι 4 πρώην, παραβιάζοντας τη θεμελιώδη αρχή του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού, βγήκαν στα μπαλκόνια κατηγορώντας το Κόμμα, την πολιτική του και την ηγεσία του, ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι παραβίαση του Δημοκρατικού Συγκεντρωτισμού και μέλος του Κόμματος δε συμβιβάζονται σε καμιά περίπτωση. Εσπευσε και τους αγκάλιασε η αντίδραση και όλες οι αντικομμουνιστικές δυνάμεις. Τους άνοιξαν όλα τα ραδιοτηλεοπτικά τους μέσα. Συνεντεύξεις επί συνεντεύξεων. Τους οργανώνουν διάφορες φιέστες για να διαλαλούν τον αντικομμουνισμό τους. Τους διαθέτουν ολόκληρες σελίδες στις εφημερίδες τους.

Ασφαλώς και γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι σε τίνος ταμπλό χορεύουν. Ωστόσο η ιστορική πείρα λέει ότι την αποστασία πολλοί την επιζητούν και πληρώνεται πολλές φορές και ακριβά τους αποστάτες όμως τους πετάνε στα σκουπίδια της κοινωνίας.

Ισχυρίζονται, πονηρά βέβαια για να δημιουργήσουν ερωτηματικά, ότι διαγράφηκαν για τις απόψεις τους. Γελάστηκαν όμως γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι οι βαθιά λαθεμένες απόψεις τους ενώ απορρίφθηκαν στο 15ο Συνέδριο, το Κόμμα παρά τις απόψεις τους ανέθεσε σοβαρά και υπεύθυνα πόστα σε Κωστόπουλο και Θεωνά.

Αλλο τώρα αν αυτοί καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη του Κόμματος και χρησιμοποίησαν - όπως φαίνεται - τα πόστα τους άδειά για να καλλιεργήσουν όπως μπορούσαν τις απόψεις τους.

Με απύθμενο θράσος επικαλούνται τους βετεράνους του Κόμματος και τους ζητούν προβοκατόρικα βέβαια να ταχθούν, στην ουσία ενάντια στην καθοδήγηση και τις αρχές του Κόμματος.

Αητό δείχνει ότι έχουν χάσει κάθε ίχνος ντροπής. Δεν έχετε το δικαίωμα να πιάνετε στο στόμα σας τους βετεράνους. Αυτό το ιστορικό κεφάλαιο του Κόμματος, τους βετεράνους, που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους και υπερασπίζονται και σήμερα την ιδεολογία, τις αρχές και την πολιτική του Κόμματος.

Τους Κωστόπουλο και Θεωνά τους γνωρίζω από τη θέση καθοδήγησης, τους παρακολούθησα από τα πρώτα τους βήματα και στο Κόμμα, αλλά κύρια στο συνδικαλιστικό κίνημα. Οι ανάγκες ανάδειξης στελεχών στο Κόμμα, αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα, είχε σαν αποτέλεσμα να προωθηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι δυο τους στα ανώτερα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος και σε συνέχεια ως και την καθοδήγηση του Κόμματος. Ετσι από απλοί εργάτες και υπάλληλοι βρέθηκαν στην κορυφή.

Ομως αντί να εκτιμήσουν σωστά την εμπιστοσύνη, με την οποία τους περιέβαλε το Κόμμα και να προσπαθούν καθημερινά - με βάση τα καθήκοντα και υποχρεώσεις που αναλάμβαναν - να ατσαλώνονται κομμουνιστικά, ο εγωκεντρισμός τους τους πέταξε στο αντίθετο δρόμο. Συνειδητά στο δρόμο του αντικομμουνισμού.

Μπορεί βέβαια οι πρώην να διάβασαν την ιστορία του ΚΚΕ. Ενα πράγμα όμως δεν κατάλαβαν από την ηρωική 82χρονη ιστορία του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ παρά τις μπόρες και θύελλες που δέχτηκε καθώς και τα γαβγίσματα των κάθε μορφή αντικομμουνιστών στέκεται πάντα όρθιο πιστό στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού και παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού και το χτίσιμο της σοσιαλιστικής κοινωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ