Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εγκαινιάστηκε το Διεθνές Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης

Ενας ακόμα θεσμός ενίσχυσης της ιμπεριαλιστικής διείσδυσης στη βαλκανική ενδοχώρα

Αλλος ένας θεσμός ενίσχυσης των ιμπεριαλιστικών δομών διείσδυσης στις χώρες της Βαλκανικής, εγκαινιάστηκε χτες στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το Διεθνές Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, που θα λειτουργήσει σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και εγκαινίασε η υπουργός Εσωτερικών Β. Παπανδρέου, λίγες ώρες πριν τη διάσκεψη με τους ομολόγους της υπουργούς των βαλκανικών χωρών.

Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, ενισχύεται η παρέμβαση και στις δομές διοίκησης της Βαλκανικής. Και αυτό, βέβαια, όπως και τα διάφορα προγράμματα ανασυγκρότησης και τα Σύμφωνα Σταθερότητας, γίνεται στο όνομα της σταθερής προσπάθειας των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και της ελληνικής κυβέρνησης για «ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή».

Η Β. Παπανδρέου μιλώντας στην τελετή εγκαινίων αναφέρθηκε στο στόχο λειτουργίας του Κέντρου, σημειώνοντας πως είναι η συνεργασία των βαλκανικών χωρών για τη βελτίωση λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Και πρόσθεσε πως η δημόσια διοίκηση αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης και γι' αυτό η συνεργασία είναι απαραίτητη. Συνδέοντας τη λειτουργία του Κέντρου με τη Θεσσαλονίκη είπε ότι θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του ρόλου της, καθώς θα αποτελέσει κόμβο για την αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών των χωρών της περιοχής παρέχοντας τεχνογνωσία και εκπαίδευση με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των δυνατοτήτων που δίνει ο ΟΗΕ.

Στη διάσκεψη που ακολούθησε με τους υπουργούς των Αλβανίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, έγινε προσπάθεια εξειδίκευσης της επικείμενης συνεργασίας στη βάση της διαπίστωσης πως η ελληνική τεχνογνωσία και εμπειρία στην οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία για τη διοικητική μεταρρύθμιση των χωρών της Βαλκανικής, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης αλλά και των χωρών της πρώην Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Χωρών (ΚΑΚ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βήμα προσαρμογής στις αντιδραστικές δομές της Ευρωπαϊκής Ενωσης (2003-04-23 00:00:00.0)
Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα... (2003-04-10 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν τους Βαλκάνιους μάνατζερ της «νέας τάξης» (2001-07-06 00:00:00.0)
Μέσο για την εδραίωση της ιμπεριαλιστικής τάξης (1997-11-01 00:00:00.0)
Θεσμοθετούν τις ...μελλοντικές επεμβάσεις (1997-04-08 00:00:00.0)
Βαλκανική συνάντηση συνδικάτων (1996-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ