Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο «παγωμένος» χειμώνας της ΟΝΕ
«Είδες η ΟΝΕ; "Παγωμένος" ο πρώτος χειμώνας της!»

Ετσι αρχίζει η προκήρυξη των συλλόγων και ομάδων Πειραιά της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με την οποία καταγγέλλει την εκρηκτική αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης που δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο ήδη αναιμικό εισόδημα των χαμηλόμισθων.

Τη μείωση της ληστρικής φορολογίας και την επιδότηση όλης της αύξησης της τιμής του πετρελαίου μέσω επιστροφής φόρων, ζητούν με ανακοίνωσή τους σύλλογοι και ομάδες του Πειραιά της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

«Η ελεύθερη παγκοσμιοποιημένη αγορά αποφάσισε και η κυβέρνηση, πιστή στις εντολές, επέβαλε αύξηση 115% στο πετρέλαιο, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Η δικαιολογία είναι γνωστή. Φταίνε οι χώρες που το παράγουν και η ανατίμηση του δολαρίου έναντι της δραχμής (και εμείς που πιστεύουμε ότι είναι ισχυρό νόμισμα...)».

«Η αλήθεια, αναφέρει η ανακοίνωση των συλλόγων της ΟΓΕ, είναι διαφορετική. Από τις αυξήσεις ωφελούνται οι πολυεθνικές εταιρίες. Για παράδειγμα, η EXXON - MOBIL το 3ο τρίμηνο του 2000 είχε αύξηση κερδών 95,5% - 4,3 δισ. έναντι 2,2 δισ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Και το κράτος από την έμμεση φορολόγηση, π.χ., στις 100 δρχ. το 68% είναι φόροι της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το 16% των χωρών που το παράγουν και το 16% των διυλιστηρίων και των πωλητών. Το επίδομα που "χάρισε" η κυβέρνηση, άλλη μια κοροϊδία που μόνο πικρό γέλιο προκαλεί».

Οι γυναικείες οργανώσεις ζητούν τη μείωση της ληστρικής φορολογίας και επιδότηση όλης της αύξησης μέσω επιστροφών φόρων.

Την καταγγελία υπογράφουν οι σύλλογοι: «Η Πρόοδος» Αγία Σοφία, Γυναικών Νίκαιας, Γυναικών Κορυδαλλού, «Στοργή του Παιδιού» Κερατσίνι, «Κυψέλη» Ευγένεια, «Εστία της Γυναίκας» Πέραμα και Ομάδες Κεντρικού Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ