Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Αυτό που ζούμε αυτές τις ημέρες δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέπεια της συσσωρευμένης αναξιοπιστίας. Η κοινωνία όταν είδε να ανατρέπονται τα πάντα, αρχικώς μούδιασε και ακολούθως πήρε φωτιά. Ενιωσε πληγωμένη, προδομένη και οργισμένη. Και βγήκε στους δρόμους, αμφισβητώντας τους πάντες και τα πάντα» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

Αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες είναι η αποκάλυψη σε όλο της το μεγαλείο μιας αντεργατικής πολιτικής η σκληρότητα της οποίας αναγκάζει πολλούς απ' όσους συνήθως δε βγαίνουν στο δρόμο να απαντήσουν στο δίλημμα «αν όχι τώρα, πότε;» και να βγουν στο δρόμο αμέσως γνωρίζοντας πως αύριο θα είναι ακόμα πιο δύσκολα να αντιμετωπίσουν την επίθεση. Επίσης, αυτοί που βγήκαν στο δρόμο δεν είναι γενικά η «κοινωνία», δε βγήκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ στο δρόμο, οι εργάτες και οι υπάλληλοι βγήκαν. Και βγήκαν με συγκεκριμένο τρόπο. Αμφισβήτησαν την πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του συμπαραστάτη τους ΛΑ.Ο.Σ. Κατήγγειλαν τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς με πρώτη την ΕΕ. Συσπειρώθηκαν συγκεκριμένα κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ. Αυτός ο κόσμος ο συγκεκριμένος διαδήλωσε καθαρά: Τέρμα πια στην κοροϊδία, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Κι έτσι θα συνεχίσει. Τους συμψηφισμούς στο συγκρότημα ας τους κρατήσουν για τους πολιτικούς εκπροσώπους της τάξης που υπηρετούν.

«Κυριαρχεί η ιδεολογία της καλοπέρασης με κοψίδια και σούσι (...) Κυριαρχεί, επιπλέον, ο αφόρητος προοδευτισμός του τύπου "στ' Αρματα, στ' Αρματα" με τζιπ Cayen (...) Ενα τμήμα της κοινωνίας έχει αντιληφθεί τη δεινή κατάσταση (...) όμως την ίδια στιγμή άλλοι, και δεν εννοώ τους κερδοσκόπους, επιδίδονται συστηματικά στο χειρότερο. Τι να πρωτοαναφέρω; (...) Οτι το ΠΑΜΕ τοποθέτησε πανό με τη φράση "Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε";» (η Τέτα Παπαδοπούλου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Αφού το ΠΑΜΕ είναι που την ενοχλεί κι αυτήν και την τάξη που εκπροσωπεί, γιατί δεν το λέει εξαρχής και καταφεύγει σ' έναν αχταρμά που σε κάνει να αναρωτιέσαι μήπως τη χάλασε το «σούσι» που 'φαγε; Κι αν θέλει να κάνει αυτοκριτική για τα Cayen που κυκλοφορούν στον κύκλο της, τι το θέλει και το μπερδεύει το αντάρτικο. Ετσι κι αλλιώς και τα Cayen έκφραση αρπαγμένου απ' τους εργάτες ιδρώτα είναι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ