Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Αντιιμπεριαλιστικό κομβόι στη βάση της Σούδας

Οι διαδηλωτές πορεύονται προς την είσοδο της βάσης
Οι διαδηλωτές πορεύονται προς την είσοδο της βάσης
Μήνυμα καταδίκης του ιμπεριαλισμού, των ΝΑΤΟικών βάσεων και της άνανδρης επίθεσης των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς τη Γάζα, έστειλαν την Κυριακή διαδηλωτές απ' ολόκληρη την Κρήτη με συγκέντρωση και πορεία στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας.

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 12 το μεσημέρι, απ' όπου ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία με αυτοκίνητα, μηχανές και πούλμαν, με κεντρικό αίτημα να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από την περιοχή.

Οταν η πορεία έφτασε στη βάση, στον Μουζουρά Ακρωτηρίου, αντιπροσωπεία των Επιτροπών Ειρήνης των τεσσάρων νομών του νησιού, επέδωσε ψήφισμα στη διοίκηση της στρατιωτικής μονάδας προσπερνώντας τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες λίγα μέτρα πριν από την είσοδο της βάσης.

Η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με σύντομες ομιλίες, κάτω από συνθήματα όπως «Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των Αμερικανών» και «Ελλάδα - Κύπρος - Παλαιστίνη , Αμερικάνος δεν θα μείνει», έπεφταν βροχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ