Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η διεθνής αξιοπιστία...

Γρηγοριάδης Κώστας

Μια πρόγευση για τη θύελλα που επέρχεται στο σύνολο του δημόσιου χώρου και των κοινωνικών δομών, εισπράττουν τις τελευταίες μέρες οι ασθενείς και οι οικογένειές τους, που επισκέπτονται τα δημόσια νοσοκομεία, με σκοπό να θεραπευτούν από κάποιο, μικρότερο ή μεγαλύτερο, πρόβλημα υγείας που έχουν. Τις τελευταίες μέρες, ολοένα και περισσότερο, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό απεγνωσμένα ζητούν άμεσες λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα, που έχουν προκύψει εξαιτίας των ελλείψεων υγειονομικού και ιατρικού υλικού και προειδοποιούν ότι πλέον κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές.

Την ίδια στιγμή, τα συγκροτήματα του Τύπου κάνουν εκτενείς αναφορές στα χειροκροτήματα των τραπεζιτών, που απέσπασε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε διεθνές οικονομικό συνέδριο στη Βιέννη. Και πώς να μην αποσπάσει τα εύσημα της διεθνούς τοκογλυφίας άλλωστε, όταν για μια ακόμη φορά δεσμεύτηκε, επί της ουσίας, ότι η χώρα και ο πλούτος που παρήγαγε όλα αυτά τα χρόνια ο εργαζόμενος λαός είναι στην πλήρη διάθεσή της...

Ο δημόσιος τομέας Υγείας, λοιπόν, όπως και η Παιδεία, και οι μεταφορές, και η γη, και ο ορυκτός πλούτος, ακόμα και το νερό και ο αέρας που αναπνέουμε, απλώνονται στα πόδια των «επενδυτών», για να γεμίσουν ακόμα πιο πολύ τα ήδη ξέχειλα σεντούκια τους.

Αυτό εννοεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όταν μιλάει για «ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ