Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Σε απεργία κατέβηκαν χτες περίπου 1.000 εργαζόμενοι της αυτοκινητοβιομηχανίας «Daewoo» στη Μαύρη Θάλασσα απαιτώντας αύξηση στους μισθούς τους, ωστόσο η απεργία χαρακτηρίστηκε παράνομη από τη διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Εξέγερση στις φυλακές της Σιναλόα του Μεξικού είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 φυλακισμένοι, οι οποίοι, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, όλοι δέχθηκαν πυροβολισμούς. Δύο δεσμοφύλακες επίσης τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων, σοβαρά.

ΚΙΤΟ.-- Ξεκίνησε χτες η Σύνοδος των επικεφαλείς του Κοινοβουλίων των χωρών της Νοτίου Αμερικής με στόχο την κατάληξη των όρων για τη σύσταση και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου του UNASUR

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Σέρβοι και Κινέζοι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι υπέγραψαν χτες στο Βελιγράδι συμφωνία κατά την οποία ο κινεζικός στρατός δωρίζει τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και είδη γραμματειακής υποστήριξης ύψους 500.000 ευρώ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ήδη «καλή συνεργασία» ανάμεσα στους στρατούς των χωρών τους θα βελτιωθεί περαιτέρω ενώ ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση επίσκεψης του Σέρβου υπουργού Αμυνας Ντράγκαν Σουτάνοβατς στην Κίνα το προσεχές διάστημα.

ΝΑΙΡΟΜΠΙ.-- Πολιτική ένταση επικρατεί στην Κένυα έπειτα από την προχτεσινή διπλή βομβιστική επίθεση σε πάρκο του Ναϊρόμπι με έξι νεκρούς και περίπου 100 τραυματίες στη διάρκεια ανοιχτής συγκέντρωσης πολέμιων του νέου συντάγματος, που θα τεθεί σε δημοψήφισμα τον Αύγουστο.

ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ.-- Ενας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα Τουρκίας - Ιράκ, την Κυριακή, μετά από επίθεση «Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ», ενώ το Σάββατο ένας Κούρδος «αντάρτης», σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, σκοτώθηκε σε «εκκαθαριστικές» του τουρκικού στρατού στα νοτιανατολικά της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ