Πέμπτη 22 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΝΟ
Συμφωνία με τους εφοπλιστές για μισθούς πείνας

Να επιβεβαιώσει το ρόλο της, ότι είναι ένα από τα βασικά προπύργια του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, έσπευσε και χτες η πλειοψηφία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Με ευθύνη του γενικού γραμματέα Γ. Χαλά, η πλειοψηφία αυτή «έκλεισε» τηλεφωνικά (!) με την Ενωση Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας συμφωνία να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2010 για τους ναυτεργάτες των επιβατηγών μεσογειακών πλοίων και κρουαζιεροπλοίων με ποσοστό «αύξησης» 2% (!), όταν οι εφοπλιστές συνεχίζουν ακάθεκτοι την τρελή κερδοφορία τους, ακόμα και τώρα εν μέσω κρίσης.

Η τελευταία επίσημη διαπραγματευτική συνάντηση της διοίκησης της Ομοσπονδίας με τον ΣΕΕΝ είχε γίνει προχτές το μεσημέρι, την οποία «χάλασε» η δυναμική παρέμβαση που έγινε στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, από τους άνεργους ναυτεργάτες και τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Ωστόσο, οι χειραγωγημένοι από τους εφοπλιστές συνδικαλιστές, προφανώς για να αποφύγουν την οργή των ναυτεργατών, βρήκαν άλλον τρόπο να συμφωνήσουν με τους εφοπλιστές, πίσω από τις πλάτες των ταξικών δυνάμεων και του κλάδου. Μάλιστα, ο Γ. Χαλάς, προκαλώντας ανοιχτά τους ναυτεργάτες, παρουσίασε τη συμφωνία αυτή και σαν κατόρθωμα που αντιτίθεται στο μνημόνιο και τις ανακοινώσεις Λοβέρδου για την κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ που θα δίνουν κάποιο ψίχουλο παραπάνω από την κατάπτυστη συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ!

Η υπονομευτική, για τα συμφέροντα των ναυτεργατών, «δράση» του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και στην ΠΝΟ, που ενισχύει την πρωτοφανή σε αγριότητα επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου - του οποίου σκληρός πυρήνας είναι οι εφοπλιστές - και η κυβέρνηση σε βάρος συνολικά των εργαζομένων κυριάρχησε και στη χτεσινή διαπραγματευτική συνάντηση που έγινε με την Ενωση Πλοιοκτητών Πορθμείων για την ΣΣΕ του 2010. Οι εφοπλιστές, επικαλούμενοι και την ανακοίνωση Λοβέρδου, απαίτησαν μηδενικές αυξήσεις.

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σε δελτίο Τύπου ξεκαθαρίζουν ότι «αποτελεί αιτία πολέμου για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους ο ν. 3845/2010 που περιλαμβάνει το μνημόνιο, ο ν. 3863/2010 που βάζει ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ που κατατέθηκε στη Βουλή». «Συνεχίζουμε - υπογραμμίζουν - τη δράση μας μέσα και έξω από κάθε εργασιακό χώρο για την καλύτερη οργάνωση, συσπείρωση δυνάμεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική». Καλούν όλους τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» στο σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ