Πέμπτη 22 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνοι ανταγωνισμοί με θύμα τους λαούς

Παρέμβαση του Θ. Παφίλη στη Βουλή για τις παραβιάσεις της Τουρκίας σε θάλασσα και αέρα

Η δραστηριότητα των τουρκικών ερευνητικών πλοίων «Πίρι Ρέις» και «Τσεσμέ», καθώς και οι παραβιάσεις τουρκικών οπλισμένων αεροπλάνων στο Αγαθονήσι, με εικονική προσβολή στόχων, απασχόλησαν χθες την Βουλή, με παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στην συζήτηση για το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, συνέδεσε άμεσα την τουρκική προκλητικότητα με τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, πλευρά των οποίων είναι και η ισραηλινή άσκηση που έγινε στις 18 και 19 Ιούλη στον ελληνικό εναέριο χώρο. Ανάμεσα σε άλλα, τόνισε:

«Το πρώτο θέμα είναι ότι οι ανταγωνισμοί στην περιοχή μεγαλώνουν και ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ αλλά και συνολικότερα. Η Τουρκία προσπαθεί να παίζει έναν αναβαθμισμένο περιφερειακό ρόλο στην περιοχή η οποία όπως είναι γνωστό βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και ταυτόχρονα έχουμε και τις συμφωνίες Παπανδρέου - Ερντογάν οι οποίες υποτίθεται ότι θα φέρουν την εξομάλυνση των σχέσεων. Σοβαρολογείτε; Να, τα αποτελέσματα της εξομάλυνσης. Τι συμφωνίες ήταν αυτές που έγιναν; Ηταν επιχειρηματικές συμφωνίες για εκμετάλλευση και συνεκμετάλλευση. Ελληνικό, τουρκικό κεφάλαιο πώς θα εκμεταλλευθούν ακόμα περισσότερο και την Ελλάδα και την Τουρκία».

Είναι, γνωστό, συνέχισε ο Θ. Παφίλης, ότι για το ΝΑΤΟ δεν υπάρχουν σύνορα στο Αιγαίο, αλλά υπάρχει ΝΑΤΟική λίμνη και τόνισε: «Και στο ΝΑΤΟ είστε πρωταγωνιστές και μάλιστα το διαφημίζετε κιόλας. Επομένως τίθεται σοβαρό θέμα συνολικά και για τα δύο ζητήματα: Και για την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας στα πλαίσια και των γενικότερων ανταγωνισμών, αλλά και στα πλαίσια διευθετήσεων για το Αιγαίο και το θέμα της στάσης σας απέναντι στο Ισραήλ, γιατί αποδεικνύονται πλέον υποκρισία αυτά που λέγατε ότι καταγγέλλατε το Ισραήλ για βαρβαρότητα, για επίθεση για δολοφονίες και σταματάμε στην άσκηση η οποία τελικά έγινε και αποτελεί πράξη εχθρική απέναντι στον παλαιστινιακό λαό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνει επικίνδυνα τις αμφισβητήσεις σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο (2019-11-30 00:00:00.0)
Μπλέκουν το λαό σε ένα κουβάρι επικίνδυνων σχεδίων και ανταγωνισμών (2016-10-16 00:00:00.0)
Κόντρες και συμπράξεις για τα μονοπώλια (2013-02-19 00:00:00.0)
Συνένοχοι στη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου (2009-07-26 00:00:00.0)
Κλίμα έντασης στο Αιγαίο (1996-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ