Πέμπτη 22 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Αρνείται κάθε εμπλοκή και ο Γ. Αγγέλου

Διέρρευσε χτες το περιεχόμενο της απολογίας του στην ανακρίτρια

Αρνείται κάθε εμπλοκή στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου ο Γ. Αγγέλου. Ο πρώην διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή απολογήθηκε προχτές στην ανακρίτρια η οποία του επέβαλε εγγύηση 400.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η απολογία του Γ. Αγγέλου διαβιβάστηκε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν αρνείται την κατηγορία που του απηύθυνε η ανακρίτρια ότι λόγω της θέσης του ενήργησε προκειμένου να υπάρξουν ευνοϊκοί υπέρ της Μονής Βατοπεδίου χειρισμοί και σε βάρος του Δημοσίου, σχετικά με την ανταλλαγή της Λίμνης Βιστωνίδα με οικόπεδα - φιλέτο του Ελληνικού Δημοσίου.

Ισχυρίζεται ότι κάποιοι προσπάθησαν να τον εμπλέξουν λόγω της θέσης του προκειμένου να πλήξουν τον Κ. Καραμανλή. Αναφέρει ακόμα ότι οι υπουργοί «ενήργησαν αυτοβούλως» και δεν είχε καμία εμπλοκή ο ίδιος, πόσο μάλλον ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Ο Κ. Καραμανλής, ανέφερε, δεν ενημερωνόταν για την αλληλογραφία που έφτανε στου Μαξίμου, η οποία το χρόνο ξεπερνούσε και τις 100.000 επιστολές. Ο Γ. Αγγέλου είπε τέλος ότι οι ηγούμενοι της Μονής Βατοπεδίου επισκέφθηκαν δύο ή τρεις φορές το Μέγαρο Μαξίμου για να επιδώσουν προσκλήσεις για διάφορες εκδηλώσεις.

Στο μεταξύ, «ασπίδα προστασίας» στον Γ. Αγγέλου και μέσω αυτού στον Κ. Καραμανλή, σηκώνει η ηγεσία της ΝΔ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «κατασκευή ενόχων» και αποπροσανατολισμό, με αφορμή τους υπέρογκους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. O ίδιος ο Γ. Αγγέλου φέρεται αποφασισμένος να εξαντλήσει τα ένδικα μέσα για την αντικατάσταση των συγκεκριμένων περιοριστικών όρων με πιο ήπιους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ