Πέμπτη 22 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί θέτουν την ατζέντα

Επικίνδυνα μονοπάτια για το λαό ανοίγει η πολιτική στρατηγικής συμμαχίας που προωθεί η κυβέρνηση εν μέσω ισχυρών ανταγωνισμών

Στρατηγικό χαρακτήρα στη συνεργασία με το Ισραήλ επιδιώκει να δώσει ο Γ. Παπανδρέου, φιλοδοξώντας να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στα σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή και να εμπλέξει τη χώρα πιο βαθιά στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Το γεγονός εξάλλου ότι ο ίδιος επέλεξε, αμέσως μετά τη συνάντησή του χτες με τον πρόεδρο του Ισραήλ, να αναδείξει σαν κύριο ότι «για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκέπτεται το Ισραήλ από την αναγνώρισή του και έπειτα», δείχνει τα επικίνδυνα για το λαό μονοπάτια που χαράζει στην εξωτερική της πολιτική η κυβέρνηση.

Αλλωστε, δεν έχουν περάσει δυο 24ωρα από τις ασκήσεις των ισραηλινών ελικοπτέρων στο Αιγαίο, με τα τούρκικα ερευνητικά πλοία και τη συνοδεία τους να ερευνούν ταυτόχρονα την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Από αυτή τη σκοπιά, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για μια ευρεία Μέση Ανατολή, η εντεινόμενη ισραηλινή επιθετικότητα σε βάρος των Παλαιστινίων και οι γενικότεροι ανταγωνισμοί με την Τουρκία καθορίζουν και το περιεχόμενο της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ, στον απόηχο της δολοφονικής επίθεσης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση Νετανιάχου στην ανθρωπιστική νηοπομπή προς τη Γάζα.

Κρύβοντας σκόπιμα την ισραηλινή επιθετικότητα κάτω από το χαλί, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι «είναι σημαντικό να αναπτύξουμε τη διμερή συνεργασία, την περιφερειακή συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής», για να απαντήσει με νόημα ο Σ. Πέρες ότι «η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι πλέον κοντά από ποτέ άλλοτε, ιστορικά, πολιτικά, καθώς επίσης και σε δεκάδες άλλους τομείς και καθημερινά διαπιστώνουμε τη βελτίωση και ανάπτυξη των σχέσεών μας».

Σήμερα, ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μ. Νετανιάχου, με τον υπουργό Εξωτερικών Α. Λίμπερμαν και την αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζ. Λίβνι. Το απόγευμα θα επισκεφτεί τη Ραμάλα και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μ. Αμπάς. Χτες, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Θεόφιλο τον Γ'.

Καθ' οδόν προς το Ισραήλ, ο Γ. Παπανδρέου στάθμευσε για λίγη ώρα στη Λευκωσία, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση Νετανιάχου - Πούτιν χτες με γεμάτη ατζέντα (2018-07-12 00:00:00.0)
Παζάρια Νετανιάχου με επίκεντρο το Ιράν (2018-06-05 00:00:00.0)
Ενισχύουν τη συνεργασία τους (2016-06-08 00:00:00.0)
Η ενέργεια στο επίκεντρο της επίσκεψης Νετανιάχου (2012-02-17 00:00:00.0)
Επικίνδυνη εμπλοκή στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς (2011-01-08 00:00:00.0)
Κομμάτι στο παζλ των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών (2010-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ