Τετάρτη 10 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ
Κλίμα έντασης στο Αιγαίο

Εχει αναιρεθεί ουσιαστικά στην πράξη, εξαιτίας των τουρκικών ενεργειών, η συμφωνία Ελλάδας και Τουρκίας, περί ενεργοποίησης της συμφωνίας της Βουλιαγμένης, όσον αφορά τη μη πραγματοποίηση ασκήσεων στο Αιγαίο το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου. Σε χτεσινές δηλώσεις του ο υπουργός Αμυνας Γερ. Αρσένης,όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει αποκλιμάκωση της έντασης μετά την πρόσφατη συμφωνία, είπε ότι "όχι μόνο δεν υπάρχει αίσθημα αποκλιμάκωσης της έντασης, αλλά αντίθετα ένα κλίμα έντασης".

Τις τελευταίες μέρες, είπε ο υπουργός Αμυνας, παρατηρούνται μαζικές τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, μάλιστα οι διεισδύσεις των τουρκικών αεροσκαφών έχουν το χαρακτηριστικό ότι γίνονται σε μεγάλο βάθος και είναι πολλές σε αριθμό,ενώ υπήρχαν και πολλές περιπτώσεις όπου τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν ακόμα και εικονικές προσβολές σε συγκεκριμένους στόχους στα ελληνικά νησιά. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι έγιναν εικονικές προσβολές κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σκύρου και δυτικά της Σαντορίνης.Επίσης ο Γερ. Αρσένης έκανε γνωστό ότι βγήκε στο Αιγαίο και το τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος "Σισμίκ",που όμως κινείται σε διεθνή ύδατα μεταξύ Ιμβρου και Τενέδου, περιοχή που σύμφωνα με την τουρκική πλευρά περιλαμβάνεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Με τις δηλώσεις αυτές ο Γερ. Αρσένης άφησε έμμεσα να φανεί η αντίθεσή του στην πρόσφατη συμφωνία, αφού όπως είπε "υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας της Τουρκίας και από τη μια μεριά εξαγγέλλουν ότι δε θα κάνουν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή του Αιγαίου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και από την άλλη λειτουργούν σαν να κάνουν ασκήσεις". Το θέμα, είπε ο ίδιος, θα το θέσει στον γγ του ΝΑΤΟ, ενώ χτες έγινε ενημέρωση και του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής, που βρισκόταν στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ