Τετάρτη 10 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αγωνία του Θ. Πάγκαλου

Πριν καλά καλά η κυβέρνηση Ερμπακάν - Τσιλέρ λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την τουρκική Εθνοσυνέλευση, έσπευσε ο Θ. Πάγκαλος να δηλώσει ότι η συμμαχία Ερμπακάν - Τσιλέρ δεν έχει προοπτική, είναι ευκαιριακή και ότι αυτό που ενδιαφέρει την ελληνική κυβέρνηση είναι να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα στην Τουρκία.

Είναι προφανείς οι λόγοι που οδήγησαν τον υπουργό Εξωτερικών να προχωρήσει σε τέτοιες εκτιμήσεις. Εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι συνδέονται με την επιθυμία της κυβέρνησης να καθυστερήσει, όσο γίνεται, τις συνομιλίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και να προβάλει κάποιο αληθοφανές επιχείρημα απέναντι στις πιέσεις των Αμερικανών.

Ομως, οι τελευταίοι κάθε άλλο παρά συμμερίζονται τις απόψεις του Θ. Πάγκαλου. Οπως δήλωσε η ίδια, η νέα υπουργός Εξωτερικών, Τ. Τσιλέρ, συνεργάστηκε με τους ισλαμιστές σε κυβερνητικό επίπεδο με εντολή των ΗΠΑ(!).

Αρα, καλύτερα να ψάξει για κανένα πιο σοβαρό επιχείρημα ο Θ. Πάγκαλος, γιατί οι "ισχυροί προστάτες" δε βλέπουν κυβερνητική αστάθεια στην Τουρκία. Αντίθετα, βλέπουν ισχυρή κυβέρνηση όσο και στην Ελλάδα, αφού μπορούν και έχουν και στις δύο περιπτώσεις το πάνω χέρι.

Υπάρχει και η λύση της εφαρμογής μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής, απαλλαγμένης από τον τουλάχιστον επικίνδυνο αμερικανονατοϊκό εναγκαλισμό, αλλά αυτή ούτε καν περνά από το μυαλό του Θ. Πάγκαλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ