Τετάρτη 10 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αλλαγές στην υπηρεσία της αντιλαϊκής πολιτικής

Με το βλέμμα στραμμένο στην επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων, στα πλαίσια που υποδεικνύουν οι Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης συγκροτεί τη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνει τις αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, ώστε αυτός να χρησιμοποιηθεί για να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική.

Σήμερα συνεδριάζει το νεοκλεγέν ΕΓ, όπου αναμένεται να λήξει το θέμα της συγκρότησης της Πολιτικής Γραμματείας, με πιθανότερη εκδοχή να παραμείνει εκτός του οργάνου ο υπουργός Αμυνας Γερ. Αρσένης.Η σύνθεση της ΠΓ αναμένεται να είναι επταμελής και σε αυτή θα συμμετέχουν εκτός από τον Κ. Σημίτη, τον Απ. Κακλαμάνη, τον Α. Τσοχατζόπουλο και τον Κ. Σκανδαλίδη και οι τρεις πρώτοι του συνεδρίου: Γ. Παπανδρέου, Κ. Λαλιώτης και Β. Παπανδρέου.

Παραμένει άγνωστος μέχρι στιγμής ο τρόπος αντίδρασης του Γερ. Αρσένη σε ενδεχόμενο αποκλεισμού του από την ΠΓ, αλλά δεν αναμένεται να είναι "εκρηκτικός".

Ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης δήλωσε χτες ότι δεν πρέπει κανείς να προκαταλάβει την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη σύνθεση της ΠΓ, αλλά επιτέθηκε και κατά των απόψεων περί τήρησης της αρχής της αντιπροσωπευτικότητας στα όργανα, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ενιαίο κόμμα και δεν είναι ομοσπονδία κομματικών δυνάμεων.

Παράλληλα με τη συγκρότηση της ΠΓ ο Κ. Σημίτης θα θέσει σήμερα για συζήτηση τις προτάσεις του για το νέο μοντέλο οργάνωσης του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, με στόχο τον έλεγχό του και στο επίπεδο της βάσης. Εκτός των άλλων θα μειωθεί ο αριθμός των Τομέων της ΚΕ από 18 σε 10 ή 9, θα επιχειρηθεί να συσταθεί μια οργάνωση ανά δήμο και κλάδο, με ταυτόχρονη διάλυση και ανασύνθεση των υπαρχουσών, γεγονός που θα προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ομάδας Τσοχατζόπουλου. Η τελευταία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στους κόλπους της και η γραμμή άμυνας που έχει χαράξει είναι ότι θα αντιδρά, σε περίπτωση που ο Κ. Σημίτης θίγει τα ερείσματά της. Ενδεικτική είναι η χτεσινή συνέντευξη του υπεύθυνου τομέα κινητοποιήσεων του ΠΑΣΟΚ Γ. Παναγιωτακόπουλου στη "Νίκη", στην οποία προειδοποιεί ότι "αν ο Κ. Σημίτης επιχειρήσει να διχάσει το ΠΑΣΟΚ, τότε θα τον αποβάλουν, όχι μόνο από το κόμμα, αλλά και ο ίδιος ο λαός".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ