Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Περικοπές στα αεροπορικά και σιδηροδρομικά δρομολόγια.

Σε δραστική μείωση των δρομολογίων τους, με συγχωνεύσεις, αλλά και ματαιώσεις, προχώρησαν οι αεροπορικές εταιρίες στην Ελλάδα, λόγω της ...απροθυμίας του επιβατικού κοινού να ταξιδεύσει την Πρωτοχρονιά.

Ανάλογες μειώσεις δρομολογίων έχει προγραμματίσει για αύριο και ο ΟΣΕ, αν και το μόνο πρόβλημα που θα μπορούσε να προκαλέσει στον Οργανισμό ο αποκαλούμενος «Ιός του 2000», είναι στο ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσεων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΣΕ, τα δρομολόγια ματαιώνονται λόγω «τεχνικών λόγων».

Ειδικότερα για σήμερα και αύριο, η «Ολυμπιακή Αεροπορία» μείωσε το πτητικό της πρόγραμμα κατά 20%, ενώ η τελευταία της πτήση για το 1999 θα «προσγειωθεί» σήμερα στις 23.50 μ.μ. και η πρώτη για το 2000 στις 2.30 αύριο το πρωί. Οσον αφορά την «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα», όπως ανακοινώθηκε επίσημα, προχώρησε σε περικοπές και συγχωνεύσεις πτήσεων, ενώ για σήμερα διακόπτει τις πτήσεις στις 8.30 μ.μ. Η πρώτη προγραμματισμένη πτήση της εταιρίας για το 2000 είναι αύριο τα ξημερώματα.

Τα τρένα

Σε πολλές ματαιώσεις δρομολογίων, σχεδόν διπλάσιες από πέρυσι, προχώρησε και ο ΟΣΕ. Ετσι, για αύριο στη γραμμή Αθήνα - Χαλκίδα ακυρώνονται τα 13 από τα 16 προγραμματισμένα δρομολόγια, ενώ στο δίκτυο της Πελοποννήσου ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια, με εξαίρεση τα δρομολόγια 302 - 303 Αθήνα - Κυπαρισσία μέσω Πατρών και το «Ιντερσίτι» 10/11 Αθήνα - Πάτρα - Πύργος. Επίσης, σήμερα και αύριο, ακινητοποιούνται όλες οι εμπορικές αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ. Αντίθετα, κανονικά λειτουργεί ο οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοφτό - Καλάβρυτα.

Αστικές συγκοινωνίες Αθήνας

Δωρεάν μετακινήσεις με τον «ηλεκτρικό σιδηρόδρομο» από σήμερα στις 10 μ.μ. μέχρι και αύριο στις 5 τα ξημερώματα προσφέρουν οι ΗΣΑΠ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσους παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις.

Αντίθετα, νωρίτερα θα αποσυρθούν σήμερα από την κυκλοφορία τα τρόλεϊ και τα αστικά λεωφορεία της πρωτεύουσας. Οπως ανακοινώθηκε, το τελευταίο δρομολόγιο των μπλε λεωφορείων της ΕΘΕΛ θα εκτελεστεί σήμερα στις 10 μ.μ. και το αντίστοιχο των τρόλεϊ κατά μια ώρα αργότερα, στις 11 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ