Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Προϋπολογισμός... «επιχειρηματιών»

Προϋπολογισμό πλήρη ενσωματωμένο στις αντιλαϊκές κυβερνητικές κατευθύνσεις, με περικοπή των κοινωνικών δαπανών και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, ψήφισε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της Νίκαιας την Τετάρτη.

Η δημοτική αρχή προχωρά στην ίδρυση δημοτικής επιχείρησης παροχής κοινωνικών υπηρεσιών μετατρέποντας και αυτόν τον ευαίσθητο τομέα σε αντικείμενο «συναλλαγών» με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, πιστή στη λογική του δήμου - επιχειρηματία. Μάλιστα προϋπολογίζει για αυτό το σκοπό το ποσό των 300 εκατομμυρίων, όταν η «Δημοκρατική Ενότητα» κατήγγειλε πως η ήδη υπάρχουσα δημοτική επιχείρηση «ΔΕΤΕΟΠΑΝ» έχει περίπου 300 εκατομμύρια χρέη, ανάμεσα στα οποία και δεκάδες εκατομμύρια μισθών σε πρώην συμβασιούχους. Εξάλλου, τα 31 δισεκατομμύρια συνολικού ποσού του προϋπολογισμού μόνο σκεπτικισμό μπορούν να προκαλέσουν, όταν πέρυσι είχαν προϋπολογιστεί έκτακτα έσοδα ύψους 17 δισεκατομμυρίων και εισπράχθηκαν μέχρι 31/10/99 μόλις 1,8 δισεκατομμύρια. Γεγονός που δεν εμπόδισε τη δημοτική αρχή να προϋπολογίζει για το 2000, έκτακτα έσοδα 25 δισεκατομμυρίων.

Η επικεφαλής της «ΔΕ» Βέρα Νικολαΐδου, καταψηφίζοντας για λογαριασμό της παράταξης τον προϋπολογισμό, τόνισε πως αυτός βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με την αντιλαϊκή αντίληψη που διαπερνάει και τον κρατικό προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του, όχι μόνο τυπικά, όπως η δημιουργία επιχειρήσεων, αλλά και από το «παράθυρο» όπως στην περίπτωση της υπηρεσίας καθαριότητας που δίνει τη δουλιά σε ιδιώτες και μάλιστα με υλικοτεχνική υποδομή του δήμου. Κατήγγειλε επίσης τη δημοτική αρχή ότι αποποιείται, ουσιαστικά, τα χρήματα που ανήκουν στον νικαιώτικο λαό μέσω των παράνομα παρακρατηθέντων πόρων για την ΤΑ, αφού δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα για τη διεκδίκησή τους, τη στιγμή που ο δήμος, όπως υπογράμμισε, είναι υποθηκευμένος και καταχρεωμένος. Γεγονός που δεν τον εμποδίζει να προϋπολογίζει κι άλλα εκατοντάδες εκατομμύρια για το νέο δημαρχείο και για δημόσιες σχέσεις. Τέλος ζήτησε τη διεκδίκηση των παρακρατηθέντων με άμεσες και συγκεκριμένες ενέργειες, να υπάρχει διαφάνεια στην επιχορήγηση των συλλόγων της πόλης και άμεση συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ για τα οικονομικά του δήμου. Τον προϋπολογισμό καταψήφισε και η τρίτη παράταξη της μειοψηφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ