Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαβεβαιώσεις του ΚΕΣΥ για βηματοδότες

Τη διαβεβαίωση ότι δεν επηρεάζεται η λειτουργία ιατρικών μηχανημάτων, όπως οι βηματοδότες, οι μονάδες τεχνητού νεφρού, οι απινιδωτές και οι αντλίες έγχυσης φαρμάκων από τον «ιό του 2000», δίνουν το ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας) και η ΕΛΕΒΙΤ (Ελληνική Εταιρεία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας), σε ανακοίνωσή τους.

Το ΚΕΣΥ επισημαίνει ότι οι ασθενείς, και κύρια αυτοί που υποστηρίζονται από θεραπευτικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο σπίτι, δε θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς σε κανένα από τα τέσσερα αυτά μηχανήματα η ημερομηνία δεν επηρεάζει τη θεραπευτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τους βηματοδότες, το ΚΕΣΥ τονίζει ότι το λογισμικό που είναι συχνά ενσωματωμένο δε χρησιμοποιεί σε καμία περίπτωση στοιχεία ημερομηνίας για την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τις μονάδες τεχνητού νεφρού, καθώς οι περισσότερες που χρησιμοποιούνται σήμερα στα νοσοκομεία ή κατ' οίκον είναι σύγχρονες και δεν επηρεάζονται από τον ιό του 2000, ενώ για τις παλαιότερες οι κατασκευαστές έχουν προβεί σε ενέργειες αναβάθμισης του λογισμικού. Τέλος, και οι απινιδωτές και οι αντλίες έγχυσης φαρμάκων δεν εξαρτώνται από στοιχεία χρόνου ή ημερομηνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ