Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αύξηση φορολογίας, πενιχρά ποσά για κοινωνικές δαπάνες

Η αύξηση της φορολογίας σε βάρος των δημοτών, τα πενιχρά ποσά για τις κοινωνικές, αλλά και τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, που αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά τον καταστροφικό σεισμό, κονδύλια για την τσιμεντοποίηση (!) των λιγοστών χώρων πρασίνου, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που δίνουν το στίγμα του προϋπολογισμού για το 2000 του Δήμου Πειραιά.

Ο προϋπολογισμός, που παρουσίασε ο δήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης και υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο πειραιώτικος λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δημοτική αρχή, που αποτελεί έναν επιπλέον φορομπηχτικό μηχανισμό, ένα ακόμα στήριγμα της σκληρής αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Είναι ενδεικτικό, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό, ότι θα επιβληθεί στους Πειραιώτες φορολογία ακόμα και για τα λεγόμενα τοπικά έργα. Ακόμη, ενώ ο δήμος διεκδικούσε 1 δισ. δραχμές από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για τις ανάγκες των σχολείων τώρα στον προϋπολογισμό εμφανίζεται το ποσό των 200 εκατομμυρίων δραχμών! Επίσης, προωθείται η τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων της «υπεραγοράς» και του «Μικρολίμανου». Ο Παναγιώτης Σαλπέας, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς Αναγέννηση» στη διάρκεια της συζήτησης επισήμανε: «Πρόκειται για προϋπολογισμό κομμένο και ραμμένο στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θέλουν μια δημοτική αρχή διαχειριστή. Διαπιστώνεται ότι δεν έχει διεκδικητικό χαρακτήρα. Δε συζητάει καν για τα όσα οφείλει η εκάστοτε κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αποτελούν χρήματα του φορολογικού λαού. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια ΤΑ που θα προβάλλει και θα διεκδικεί τα προβλήματα των δημοτών που θα αποτελεί κύτταρο της δημοκρατίας».

Ο Κώστας Τζατζάνης δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης υπογράμμισε: «Η επιπλέον φορολόγηση των δημοτών σε συνδυασμό με τη μη διεκδίκηση και η μετατροπή της Δημοτικής Αρχής σε επιχείρηση σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης στοιχεία που αποτελούν τη γενική θεώρηση του προϋπολογισμού μας αναγκάζει να τον καταψηφίσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ