Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Καταχθόνιες πολιτικές επιλογές

Τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη, για τα σχέδιά του να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, καταγγέλλουν, με χτεσινή ανακοίνωσή τους, οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ και ΕΛΤΑ.

Τα σχέδια αυτά αποτελούν καταχθόνιες πολιτικές επιλογές για να «χτυπήσει τους διεκδικητικούς αγώνες του λαού μας για τα απαράγραπτα δικαιώματα που ποδοπατούνται ανελέητα, στο "βωμό" του προγράμματος Σύγκλισης για την ενταξιακή πορεία στην ΟΝΕ», τονίζουν οι Ομοσπονδίες και υπογραμμίζουν: «Αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες δείχνουν την αμηχανία που διακατέχει την κυβέρνηση από την αναμενόμενη ρήξη και κοινωνική σύγκρουση μέσα από τη συγκρότηση ενός ευρύτερου Λαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Αντεπίθεσης ενάντια στις άθλιες επιλογές τους».

Ακόμα, οι Ομοσπονδίες αποκαλούν τον Μ. Χρυσοχοΐδη αποτυχημένο υπουργό και τον καλούν να συμμαζέψει εκείνα τα αστυνομικά τμήματα που έγιναν κέντρα διαφθοράς.

Τέλος, οι Ομοσπονδίες καταγγέλλουν ότι η «κυβέρνηση και ο Δήμος της Αθήνας προχωρούν σε πανηγυρικό γιορτασμό για το "μιλένιουμ", μέσα από κραιπάλη δαπανών του δημόσιου χρήματος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ξεπερνάει το ενάμιση δισεκατομμύριο». «Αποτελούν βάναυση πρόκληση στους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, συνταξιούχους και αναξιοπαθούντες της χώρας - με έμφαση στη συμφορά των σεισμόπληκτων - καθώς αυτές οι φιέστες και τα πανηγύρια αποβλέπουν αποκλειστικά στον αποπροσανατολισμό τους λαού μας απ' τα πραγματικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει και τα οποία συνεχώς διογκώνονται, ενώ ο κοινωνικός αποκλεισμός αγκαλιάζει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες και στρώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ