Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Σηκώνει κουρνιαχτό μπροστά στις νέες ανατροπές

Τον απροκάλυπτο εμπαιγμό των εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων συνεχίζει η κυβέρνηση, αφού ενώ με την πολιτική της έχει «τινάξει στον αέρα» τα ασφαλιστικά ταμεία και τα αποθεματικά τους, συνεχίζει να εμφανίζεται ως άτεγκτος διώκτης των εισφοροφυγάδων.

Ετσι, στο πλαίσιο της χτεσινής συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι θα ενταθούν οι έλεγχοι για τις εισφορές που εργοδότες οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Εκτιμάται, πρόσθεσε, ότι αν αυτοί ολοκληρωθούν, οι εργοδοτικές οφειλές θα φτάσουν τα 15 δισ. ευρώ. Ανέφερε ότι σήμερα οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων φτάνουν τους 800.000.

Βέβαια, ενώ συνεχίζεται η προπαγάνδα για να εμφανιστεί η κυβέρνηση ως «άμεμπτη», κανείς δε λέει ότι μέχρι τώρα οι «ευνοϊκές ρυθμίσεις» (με τις οποίες η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα πατάξει την εισφοροδιαφυγή) οδήγησαν στην είσπραξη μόλις του 13,8% των εργοδοτικών οφειλών.

Ο «κουρνιαχτός» που σηκώνει η κυβέρνηση για την - δήθεν - πάταξη της εισφοροδιαφυγής διευκολύνει και την απομάκρυνση της προσοχής των εργαζομένων από τα νέα αντιασφαλιστικά χτυπήματα που ετοιμάζονται: Στην «προκρούστεια κλίνη» των «ελλειμμάτων» μπαίνουν τώρα και οι επικουρικές συντάξεις. Στο όνομα της περικοπής της «σπατάλης», τα Ταμεία κόβουν φάρμακα και εξετάσεις. Ενώ μόλις πριν λίγες μέρες ο διοικητής του ΙΚΑ χαρακτήρισε τις ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα υψηλές, αναφερόμενος φυσικά στους εργοδότες.

Μιλώντας χτες το βράδυ σε δελτίο ειδήσεων και συνεχίζοντας τις κυβερνητικές προκλήσεις έναντι των εργαζομένων, ο Ανδρ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι με την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών περιορίζεται η «μαύρη εργασία»! Την ίδια στιγμή κι ενώ κανένα κυβερνητικό στέλεχος δε λέει κουβέντα για τις συνέπειες που έχει το χτύπημα της σταθερής εργασίας και για τους πόρους των ασφαλιστικών ταμείων, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι η επέκταση της «ελαστικής απασχόλησης» γίνεται κόντρα στη θέληση των εργαζομένων. Το 70%-80% όσων δουλεύουν σε θέσεις «ελαστικής απασχόλησης» θέλουν σταθερή εργασία, δήλωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ