Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ ΓΙΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»
Επένδυση για την «κοινωνική συνοχή»

Να υπερθεματίσει των αντιλαϊκών σχεδίων της κυβέρνησης έσπευσε η αξιωματική αντιπολίτευση

Υπέρμαχη στην προώθηση των αντιδραστικών προγραμμάτων «κοινωνικής οικονομίας» που ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εμφανίστηκε χτες η ΝΔ, ενώ για λόγους ψευτοαντιπολίτευσης καταλόγισε στην κυβέρνηση «απουσία σχεδίου» για την εφαρμογή τους.

Με δηλώσεις του ο υπεύθυνος τομεάρχης Γ. Βρούτσης, έσπευσε να υπερθεματίσει για την προώθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων κάνοντας λόγο για «σημαντικό θεσμό», ενώ για λόγους διατήρησης της δικομματικής κοκορομαχίας εγκάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για «ερασιτεχνισμό» και «προχειρότητα».

Στηρίζοντας ουσιαστικά την προώθηση των αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι το πρόγραμμα «κοινωνικής οικονομίας θα μπορούσε να αποτελεί, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία, μια νησίδα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενισχύοντας ένα «θεσμό» - τον οποίο έχει προσυπογράψει στα πλαίσια των πολιτικών της ΕΕ - που προσφέρει ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια στο κεφάλαιο, θύμισε διά του εκπροσώπου του στην κυβέρνηση ότι: «Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση ενέταξε την κοινωνική οικονομία στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013 σε υψηλή προτεραιότητα».

Η ΝΔ μάλιστα έσπευσε να προσφέρει στην κυβέρνηση και πολύτιμες «συμβουλές» για την εφαρμογή του αντιδραστικού προγράμματος καλώντας την να προχωρήσει σε «κοινωνικό διάλογο» ώστε να το νομιμοποιήσει στις συνειδήσεις των ανέργων και των εργαζομένων. «Για να έχει αποτέλεσμα το εγχείρημα αυτό θα πρέπει να προηγηθεί ευρεία κοινωνική και πολιτική διαβούλευση, να διαμορφωθεί επαρκές θεσμικό πλαίσιο και να εξασφαλισθεί η απορρόφηση των αναγκαίων ευρωπαϊκών πόρων», δήλωσε ο ο Γ. Βρούτσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ