Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποπροσανατολισμός και κοροϊδία...

ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ, η νέα «κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης (που θα μας ανακοινωθεί και από τη ΔΕΘ) θα έχει «στοχευμένα, εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια» και θα παράγει «ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα»...

Πώς μεταφράζεται αυτό; Τα κονδύλια παραμένουν τα ίδια (δηλαδή, ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες), πλην όμως τα ξαναμοιράζουμε. Τα ψίχουλα που δίναμε εκεί τα δίνουμε αλλού!

Ετσι εξυπηρετούνται ελαφρώς ορισμένες ΠΑΣΟΚικές σκοπιμότητες, και έχουν και κάτι να λένε. Αν μάλιστα καταφέρουν και η μία ομάδα να τσακώνεται και να αλληλοκατηγορείται με την άλλη, ακόμη καλύτερα.

Εν ολίγοις, κοροϊδία ολκής, που μόνο στόχο έχει να μπερδέψει τα πράγματα, μήπως και διασώσουν κάτι ενόψει τοπικών εκλογών.

Τις οποίες φυσικά προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν να αποσυνδέσουν από την πολιτική που ακολουθείται. Ελα όμως που δε γίνεται...

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ρυθμίσεων των χρεών των επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ «είναι πολύ ευνοϊκό προς τους οφειλέτες»! Τα λένε και μόνοι τους, λοιπόν, μια και η σχετική δήλωση ανήκει στον Ανδρέα Λοβέρδο, υπουργό Εργασίας...

Φυσικά παρέλειψε να μας διευκρινίσει ότι όσο ...μεγαλύτερος είναι ο οφειλέτης τόσο πιο ευνοϊκό είναι το καθεστώς και στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις είναι χαριστικό.

Μάλιστα, θα υπάρξουν, όπως πάντα, και ... ειδικές κατηγορίες (ίσως οι ΠΑΕ του ποδοσφαίρου;) που τα χρέη θα χαριστούν εντελώς!

Την ίδια στιγμή, βέβαια, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων παραμένουν στη διάθεση των τραπεζών, που τα αγοράζουν ως ομόλογα ή παράγωγα και στη συνέχεια τα διαθέτουν στις μεγάλες ΑΕ.

Δηλαδή, ακόμη και αυτά τα λίγα που θα δώσουν, θα συνεχίσουν να τα παίρνουν πίσω διπλά και τρίδιπλα. Βλέπετε, το μνημόνιο αυτές τις διαδικασίες δεν τις παρενοχλεί...



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ