Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι εναντίον όλων στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Εκατέρωθεν ανακοινώσεις και καταγγελίες με αιχμή την επιλογή των υποψηφίων για τις εκλογές

Σε εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΝ εξελίσσεται η αντιπαράθεση στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε σε δύο ψηφοδέλτια στην περιφέρεια Αττικής, αλλά και σε άλλες περιφέρειες και δήμους της χώρας. Ο Β. Αποστόλου απέρριψε την πρόταση να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, επικρίνοντας την ηγεσία του ΣΥΝ.

Συγχρόνως, η τάση της «αριστερής ανασύνθεσης» με ανακοίνωσή της ζητά επειγόντως «επανίδρυση του κόμματος», καταγγέλλει «κομπασμό και αλαζονεία στελεχών της σημερινής πλειοψηφίας» του ΣΥΝ, χαρακτηρίζει «ολέθρια» την απόφαση στήριξης του Α. Μητρόπουλου και καλεί την ηγεσία και προσωπικά τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γιάννη Δραγασάκη, Νίκο Χουντή «να ξεπεράσουν προσωπικές και πολιτικές πικρίες και να βρουν το ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης».

Με τη σειρά του, ο Α. Μπαδογιάννης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, σε άρθρο του κατηγορεί την ηγεσία του κόμματος για την απόφαση στήριξης του Αλ. Μητρόπουλου, σημειώνοντας πως κανείς άλλος πλην της ίδιας δεν την αποδέχτηκε και πως «κάνει τον ΣΥΝ να δίνει την εικόνα της προσχώρησης σε ένα νεφελώδες κεντροαριστερό εγχείρημα που δεν απέχει ουσιαστικά, από άποψη πολιτικής, από εκείνο του κ. Δημαρά».

Για «πραξικόπημα» ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και «πισώπλατη μαχαιριά» κατηγορεί τον ΣΥΝ το «Ξεκίνημα». Σε ανακοίνωσή του δηλώνει έκπληξη για την «πολιτική μυωπία και την ανευθυνότητα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ» που χαρακτηρίζει την απόφαση στήριξης του Α. Μητρόπουλου, την οποία ερμηνεύει ως «εν λευκώ στήριξη σε άτομα του χώρου του ΠΑΣΟΚ, τα οποία πολιτικά και ουσιαστικά δεν έχουν ξεκόψει ποτέ από αυτό το χώρο».

Το «Ξεκίνημα» επικρίνει και τον Α. Αλαβάνο και όσες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίζουν χρεώνοντάς τους σχέδια διάσπασης του σχήματος. Εν κατακλείδι, δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να στηρίξει καμία από τις δύο πλευρές σ' αυτή την εκφυλιστική διαμάχη». Τέλος, η Ελένη Πορτάλιου θα είναι η υποψήφια για το Δήμο Αθήνας της «Ανοιχτής Πόλης». Αγνωστο παραμένει αν οι άλλες, πέραν του ΣΥΝ, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξουν την επιλογή αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ