Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ

ΕΝΤΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ: «Ανήκουν στο "κόμμα που δεν έχει όνομα" (...) και που έχει το "κόμμα" αυτό τέτοια δυναμική που όχι μόνο υποχρεώνει τους δημοσκόπους να το συμπεριλαμβάνουν στις έρευνές τους, αλλά βρίσκεται στην 3η θέση στον πίνακα της πρόθεσης ψήφου (...) Ο Κώστας Παναγόπουλος της εταιρείας Alco που διεξήγαγε τη σχετική έρευνα ονομάζει αυτούς τους "δεν ψηφίζω κανέναν" ως "ψηφοφόρους εκτός πλαισίου" (...) Τέσσερις στους δέκα ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές. Το 25% αυτών ψήφισε ΝΔ» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ: «Η ταξική ανάλυση και η διεθνιστική αλληλεγγύη δεν φαίνεται να ενθουσιάζουν τον λαό» (ο Γ. Πανούσης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΑΞΙΚΟΤΗΤΑ: «Εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης κατά την ετήσια παρουσίαση της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο αναφέρθηκαν γραπτώς στις νέες μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζονται: "Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα επικρατούν των κλαδικών", δηλαδή θα μπορούν σε επίπεδο επιχείρησης να αποφασίζονται αυξήσεις μισθών χαμηλότερες από τις κλαδικές (...) Οι κλαδικές συμβάσεις δεν θα επεκτείνονται σε όσους δεν καλύπτονται άμεσα από τις διαπραγματεύσεις. Με τοπικά σύμφωνα θα αποφασίζονται μισθοί κάτω από τον βασικό για νέους εργαζόμενους σε περιοχές υψηλής ανεργίας» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: «Την ώρα που η ύφεση αρχίζει πια να φαίνεται στις πραγματικές της διαστάσεις και όλοι αναγνωρίζουν την ανάγκη τονωτικής ένεσης από νέες επενδύσεις, στην κυβέρνηση τρεις υπουργοί με έναν περίπου αυτο-ορισθέντα συντονιστή εμφανίζονται ως αρμόδιοι και ερίζουν για την πρωτοκαθεδρία. Ακόμη χειρότερα, η κυβέρνηση παρά το ότι στα λόγια αναγνωρίζει πως δεν μπορεί να εμφανίζεται ότι απλώς εφαρμόζει το μνημόνιο, δεν έχει καταφέρει να επεξεργαστεί προωθητικές πρωτοβουλίες που θα δώσουν θετικές προοπτικές στην πολιτική της. Κινδυνεύει έτσι να βρεθεί αντιμέτωπη με την κόπωση των πολιτών, οι οποίοι εξακολουθούν μεν να τηρούν στάση ευμενούς ανοχής, ασφαλώς όμως περιμένουν πολλά περισσότερα» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ