Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Μήνυμα αισιοδοξίας η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Η αποχή δεν είναι "αντίδραση", δεν είναι "τιμωρία". Ειδικά σε τούτες τις εκλογές κι ανεξάρτητα από προθέσεις, είναι παράδοση κι υποταγή στο μοιραίο. Μην δώσετε τέτοια χαρά στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ». Αυτά τόνισε ο Β. Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας, χτες βράδυ, με κατοίκους του χωριού Ριζαριό Τρικάλων.

«Απευθύνομαι - είπε - ιδιαίτερα στους νέους και τους καλώ να μην "τα παραδώσουν". Δεν αρμόζει στη νεολαία να κάθεται στην άκρη. Δεν της ταιριάζει να φωνάζει από μακριά. Ο νέος άνθρωπος συντρίβεται, κυριολεκτικά, από την πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και δεν μπορεί να περιορίζει και να εξαντλεί την αντίδρασή του σε δηλώσεις του τύπου "τους σιχάθηκα όλους και δεν ψηφίζω κανέναν".

Κατ' αρχάς, είναι άδικο να "στουπώνει στο ίδιο τσουβάλι" ενόχους και αθώους. Γιατί, δηλαδή, μας σιχάθηκε κι εμάς; Κυβερνήσαμε και κόψαμε μισθούς και συντάξεις; Βάλαμε κουμπάρους μας και παρακούμπαρους να κλέψουν το δημόσιο χρήμα; Στερήσαμε από τους νέους το δικαίωμα και τη δυνατότητα να σπουδάζουν δωρεάν και να βρίσκουν δουλειά; Είπαμε ψέματα, εξαπατήσαμε κανέναν σχετικά με τις πολιτικές μας θέσεις και προτάσεις; Λείψαμε από οποιαδήποτε λαϊκή κινητοποίηση, από οποιονδήποτε αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων; Εκμεταλλευτήκαμε "πόστο", ή αξίωμα για ίδιον όφελος; Ολα αυτά, και πολλά άλλα, τα 'κάναν οι άλλοι, αλλά όχι εμείς, ούτε και τα στηρίξαμε».

Και συνέχισε: «Από τη άλλη, πιστεύω πως το "όλοι το ίδιο είστε" που λένε κάποιοι και, κυρίως, νέοι άνθρωποι, δεν είναι μόνο ψέμα κι άδικο, αλλά και πολύ βολετό για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που θέλουν να μοιραστεί και στους άλλους - κι επομένως να μετριαστεί για τα δυο κόμματα - η λαϊκή δυσαρέσκεια που φουντώνει εναντίον τους. Αν δε με πιστεύετε, προσέξτε πώς γελούν κάτω από τα μουστάκια τους οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όταν ακούν τις "γενικές" κατηγόριες εναντίον των πολιτικών και των κομμάτων. Και να με θυμηθείτε: Αν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ "δε φάνε γερή παταριά" στην κάλπη, την επομένη των εκλογών ο Παπανδρέου θα δηλώσει "ο λαός εγκρίνει την πολιτική μας" και, "κλείνοντας το μάτι" στην τρόικα, θ' ανακοινώσει κι άλλα, πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Κι αν οι υποψήφιοι της ΝΔ πάρουν "καλό ποσοστό", ο Σαμαράς, αγκαλιά με τον Καραμανλή, θα πει "ο λαός επανεκτίμησε το κυβερνητικό παρελθόν μας και θέλει να μας δώσει μια νέα ευκαιρία"».

Καταλήγοντας ο Β. Μπούτας, επεσήμανε: «Βεβαίως, η συμμετοχή των νέων στις εκλογές πρέπει να συνδυαστεί με τη μαζική υπερψήφιση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ώστε να σταλεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας που, ιδιαίτερα σήμερα, έχει ανάγκη η νεολαία μας και ο λαός μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ