Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΡΙΚΟΙ νομίζουν πως ο λαός τρώει κουτόχορτο και μπορεί να πιστεύει ό,τι του σερβίρουν, παραθέτουμε δύο δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες μέρες ο «ανεξάρτητος» υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής Γ. Δημαράς. Στις 20 του Αυγούστου, έλεγε σε συνέντευξή του: «Επιθυμώ βαθύτατα και διακαώς να είμαι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ». Λίγες μέρες αργότερα, και πριν ανακοινώσει την υποψήφιότητά του, υπερασπιζόταν με σθένος τις ιδεολογικές και πολιτικές του καταβολές: «Γεννήθηκα στον πολιτικό και πολιτιστικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, αυτό υποστηρίζω, αυτό θα υπηρετώ μέχρι να πεθάνω». Δηλαδή, θα υπηρετεί τον «Καλλικράτη», το μνημόνιο και βέβαια το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ με το οποίο εκλέχτηκε και βουλευτής του. Το πρόγραμμα του δήθεν ανεξάρτητου υποψήφιου περιφερειάρχη για τις τοπικές εκλογές είναι ίδιο με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με συνέπεια υπηρέτησε και υπηρετεί. Γι' αυτό πρέπει να τον «μαυρίσει» ο λαός, αυτόν και όσους προσπαθούν να του κλέψουν την ψήφο με την προβιά του ανεξάρτητου.

******************************************************************

«ΔΕ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙη αναγνωρισιμότητα τις εκλογές. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο δημότης που ταλαιπωρείται από τόσο σοβαρά προβλήματα θα ψηφίσει τελικά τον πιο αναγνωρίσιμο και όχι τον πιο χρήσιμο», λέει ο Γ. Καμίνης, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Αθηναίων. Σε ποιον όμως θα φανεί χρήσιμος ο Καμίνης αν εκλεγεί; Την απάντηση την έχει δώσει ήδη ο ίδιος, λέγοντας ότι «θα ζήσουμε με το μνημόνιο τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν διχογνωμίες κατά πόσον είναι ωφέλιμο ή όχι για τη χώρα, αλλά το κρίσιμο διακύβευμα στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι το μνημόνιο».

****

Με άλλα λόγια, το μνημόνιο και η πολιτική που το επιβάλλει είναι ένα το (αδιαμφισβήτητο) κρατούμενο. Ο Καμίνης λέει πως την ψήφο πρέπει να την καθορίσουν τα προβλήματα των εργαζομένων. Σωστά μιλάει. Γι' αυτό πρέπει να τον «μαυρίσει» ο λαός. Γιατί τα προβλήματα τα δημιουργεί η πολιτική του κόμματος που τον στηρίζει. Αυτή την πολιτική, ο Καμίνης δε τη θεωρεί μόνο αυτονόητη, αλλά τη στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις σε βάρος του λαού. Στην κυβέρνηση και στα συμφέροντα που αυτή υπηρετεί με την πολιτική της είναι χρήσιμος ο Καμίνης και δε το κρύβει.

********************************************************

«ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ γίνεται καθαρή σύγκρουση ανάμεσα στους δύο δρόμους ανάπτυξης», είπε η Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της το Σάββατο στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με αφορμή την κολεγιά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που κατεβάζουν κοινό υποψήφιο δήμαρχο Ικαρίας απέναντι στον κομμουνιστή υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Για ποια «ανάπτυξη» μιλά ο αντιΚΚΕ συνασπισμός; Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα δίνει ο Κ. Αϊβαλιώτης του ΛΑ.Ο.Σ. σε άρθρο του για την αντιΚΚΕ συνεργασία.

****

Γράφει στην εφημερίδα του κόμματός του: «Να γίνουν έργα, να ανοίξουν ξενοδοχεία, να πέσουν κονδύλια από την ΕΕ, να γίνει μαρίνα και να έρχονται τα γιοτ, να γίνει διεθνώς γνωστό το νησί του Ικάρου με τη λειτουργία της Διεθνούς Ικάριας Αεραθλητικής Ακαδημίας που θέλουν να τη φτιάξουν οι Τούρκοι στη Μικρά Ασία για να οικειοποιηθούν τον... Ικαρο» (!).

****

Αυτή την ανάπτυξη θέλουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό στηρίζουν κοινό υποψήφιο, που είναι στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ! Για να έρθουν κονδύλια από την ΕΕ, να γίνουν επενδύσεις σε όφελος του κεφαλαίου και όχι να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα. Κι ο λαός ας πεινάει. Ας μην έχει στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, και μάλιστα δωρεάν. Η κοινή αντίληψή τους περί ανάπτυξης του κεφαλαίου, επομένως και της πτώχευσης του λαού, είναι που τους ενώνει ενάντια στο ΚΚΕ, που καλεί σε πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, ενάντια στα μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ