Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ο λαός μπορεί να συσπειρωθεί, να αλλάξει συσχετισμούς

Στην επέτειο της μάχης του «Μουχαρέμ Χάνι» παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων
Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων
Στην εκδήλωση για την επέτειο της μάχης στα στενά του «Μουχαρέμ Χάνι» της Εδεσσας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι Αλέκος Ουγγρίνος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Μιχάλης Φουνταλής, υποψήφιος δήμαρχος Εδεσσας, Μάνος Κανάκης, υποψήφιος δήμαρχος Σκύδρας και Νίκος Φτίκας, υποψήφιος δήμαρχος Αλμωπίας.

Στα στενά του «Μουχαρέμ Χάνι», στις 6 Αυγούστου του 1944, το 30ό Σύνταγμα του ΕΛΑΣ ανατίναξε γερμανική αμαξοστοιχία που μετέφερε πολεμικό υλικό. Αποτέλεσε μια από τις ηρωικές στιγμές της εποποιίας της Εθνικής Αντίστασης , του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού μας ενάντια στην τριπλή κατοχή 1940 - '45.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης σημείωσε, στο χαιρετισμό του. «Το ΚΚΕ όπως τότε έτσι και σήμερα σαλπίζει στις νέες συνθήκες το μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, το μήνυμα της αντεπίθεσης, το μήνυμα της ρήξης, το μήνυμα της πάλης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Δεν πρέπει να υποταχτούμε σ' αυτήν τη λογική της συνεχούς, της επί πολλά χρόνια λιτότητας, που καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα. Εχει δυνατότητα σήμερα ο ελληνικός λαός, αν συσπειρωθεί και επιλέξει το δρόμο της αντίστασης και όχι το δρόμο της υποταγής, να έχει κατακτήσεις. Να εμποδίσει σε πρώτη φάση τη λήψη ακόμα σκληρότερων μέτρων. Ενα τέτοιο μήνυμα, ένα τέτοιο σάλπισμα στέλνουμε σήμερα και τις μέρες αυτές με τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται στις 23 Σεπτέμβρη που σκοπό και στόχο έχουνε να βάλουνε φραγμό στα προβλεπόμενα άμεσα σκληρότερα μέτρα που αφορούνε την αύξηση των τιμών στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, το ΦΠΑ, το πετρέλαιο θέρμανσης, κλπ. Μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα ισχυρό στις 23 του Σεπτέμβρη με τα συλλαλητήρια που οργανώνονται από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ».

Αναφερόμενος στις τοπικές εκλογές σημείωσε: «Βαδίζοντας στην κάλπη πρέπει με καθαρό μυαλό να έχουμε υπόψη μας το εξής: Ολοι εμείς που θα ψηφίσουμε ωφεληθήκαμε τα τελευταία χρόνια από την ακολουθούμενη πολιτική στο τοπικό και στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο; Δηλαδή αυξήθηκαν οι συντάξεις στο τελευταίο χρονικό διάστημα ή μειώθηκαν; Αυξήθηκαν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων ή μειώθηκαν; Κοπήκανε δώρα και επιδόματα;

Δεν είναι ανάγκη βαδίζοντας προς την κάλπη να συμφωνήσουν όλοι οι ψηφοφόροι σε όλα με τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Ομως να σκεφτούν ότι αν ψηφίσουν τους υποψήφιους των κομμάτων που κυβέρνησαν, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αυτό θα εκληφθεί ως επιβράβευση των πολιτικών τους μέχρι τώρα στο κεντρικό πολιτικό πεδίο και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και θα συνεχίσουνε στην ίδια ρότα, στον ίδιο ρυθμό. Υπάρχει δυνατότητα να βάλουμε μια τελεία στις 7 του Νοέμβρη και να πούμε, υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς της "Λαϊκής Συσπείρωσης", ότι από εδώ και πέρα συσπειρωνόμαστε, αγωνιζόμαστε, αλλάζουμε συσχετισμούς και προχωράμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ