Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
Η Τουρκία δεν είναι έτοιμη για λύση

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Ανέτοιμη για τη λύση του Κυπριακού χαρακτήρισε την Τουρκία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, την Κυριακή, με αφορμή τις εργασίες της 65ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, εξέφρασε φόβους για νέα αδιέξοδα, με δεδομένες τις προτάσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου που κατατίθενται σε συνεργασία με την Αγκυρα.

Οπως διαπίστωσε ο Δ. Χριστόφιας, η «άρνηση διασύνδεσης των εδαφικών αναπροσαρμογών, αυτής της πτυχής του Κυπριακού και του περιουσιακού ή πολύ περισσότερο με θέματα των εποίκων, δε μας οδηγεί πουθενά ουσιαστικά», προσθέτοντας ότι η Τουρκία πρέπει να ανάψει κάποια στιγμή το πράσινο φως στον Ντ. Ερογλου.

Τέλος, ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε ότι προσπαθεί να έρθει σε επαφή άμεσα με την τουρκική ηγεσία η οποία, όπως είπε, αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία καθώς, όπως υπογράμμισε, «δεν υποτιμώ τον κ. Ερογλου, αλλά ενώ συνομιλώ μαζί του έχω τη σφοδρή πεποίθηση ότι είναι με την Τουρκία που συνομιλώ, χωρίς την παρουσία της».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, από την πλευρά του, επανέλαβε σε δηλώσεις του τη θέση του για χρονοδιάγραμμα λύσης μέχρι τέλος του χρόνου, αλλιώς θα πρέπει να εξετασθούν άλλες επιλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ